Oferte avantajoase de leasing auto

Pentru un model de 7.900 de euro, dupa 5 ani clientul ramburseaza intre 8.200 si 8.670 de euro.

Desi pentru achizitionarea unui autovehicul cei mai multi romani prefera varianta creditului, firmele de leasing nu se dau batute si se intrec in oferte.

Oferta companiilor de leasing pentru finantarea achizitiei de autovehicule este foarte variata.

Acest lucru nu este de mirare, intrucat leasingul auto acapareaza cea mai mare parte a contractelor de acest tip incheiate in tara noastra.

Numai in primul semestru, finantarile pe segmentul autovehiculelor au cumulat peste 50% din piata de leasing, potrivit datelor Asociatiei Societatilor Financiare (ALB).

In ciuda numeroaselor posibilitati de finantare, cei mai multi dintre romani prefera in continuare creditul bancar pentru a-si achizitiona o masina.

Astfel, doar 8% din valoarea totala finantata a revenit persoanelor fizice si microintreprinderilor, restul revenind companiilor si sectorului public.

Pentru un autoturism de 7900 de euro, daca se prezinta un avans de 15% (1185 de euro), clientul trebuie sa ramburseze in cinci ani o suma cuprinsa intre 8208 si 8662 euro, potrivit portalului de consultanta financiara Conso.ro.

De exemplu, in conditiile date, poate fi luat prin leasing un autoturism Logan Laureate, cu o motorizare de 1,4 MPI, 75 cai putere.

Cea mai buna oferta poate fi gasita la Romstal Leasing, unde cu un avans de 1185 euro (15% din valoarea autoturismului), clientul va avea de achitat o rata lunara de 135 de euro (Dobanda Anuala Efectiva – 8,7%).

Dupa 60 de luni, suma totala de rambursat ajunge la 8208 euro, dintre care 1311 euro reprezinta taxa pe valoarea adaugata (TVA). Clientul trebuie sa achite un comision de administrare de 2% din valoarea finantata.

In plus, daca solicitantul finantarii se hotaraste sa ramburseze anticipat, va fi nevoit sa plateasca in plus un comision calculat in functie de dobanda ramasa de achitat si de momentul in care are loc plata in avans.

TBI leasing ocupa pozitia a doua in topul finantarii in leasing a unui Logan de 7900 de euro. Daca alege oferta TBI Leasing, clientul are de achitat o suma de 8231 de euro, avansul platit fiind tot de 15%.

Rata dobanzii este de 7,5%, iar dobanda anuala efectiva ajunge la 8,85%.

Gradul de indatorare este insa mai scazut, de 30%. In ceea ce priveste comisioanele, clientul va achita un comision de analiza de 2% din valoarea masinii fara TVA, iar pentru rambursarea anticipata nu se percepe vreo taxa.

A treia varianta de finantare in leasing in functie de valoarea care trebuie rambursata vine din partea BCR Leasing. Practic, dupa 60 de luni, clientul va avea de achitat 8304 euro, rata lunara fiind de 136 euro.

Este perceput un comision de administrare de 2%, aplicat la valoarea de intrare si inca unul de 3% in cazul rambursarii anticipate. Chiar daca achitati avansul minim de 15%, gradul de indatorare nu va depasi 40%.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.