Fonduri nerambursabile pentru proiecte de dezvoltare urbana

Anna Horvath, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, s-a pe 9 septembrie 2008, la Bruxelles, cu Anasstasios Bugas, directorul Unitatii Romania din cadrul DG Regio a Comisiei Europene cu care a discutat despre stabilirea polilor de crestere.

“Politica polilor de crestere face posibila trecerea de la o dezvoltare monocentrica, la una policentrica si deserveste dezvoltarea echilibrata a Romaniei si a celor 8 regiuni de dezvoltare intr-un sistem in care si orasele care au o populatie mai mare de 10.000 de locuitori joaca un rol important”, a precizat secretarul de stat, Anna Horvath.

Prin Hotararea de Guvern din 27 august 2008, au fost aprobati cei sapte poli nationali de dezvoltare: Constanta, Timisoara, Ploiesti, Craiova, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi – orase care prin Programul Operational Regional 2007-2013 au posibilitatea sa atraga cate 80 milioane de euro, fonduri structurale nerambursabile, pe baza unor proiecte viabile.

“Pentru o dezvoltare echilibrata, pe langa polii nationali, MDLPL propune desemnarea a 12 poli regionali, poli care ar putea sa acceseze fiecare in jur de 23 de milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare urbana. Orasele care au o populatie mai mare de 10 mii de locuitori ar avea la dispozitie in jur de 400 milionae de euro”, a subliniat Anna Horvath.

Hotararea de Guvern

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.