Iasi: Campusul din Tudor va suferi o radicala operatie estetica finantata de UE

Proiectul depus la CRESC de conducerea Universitatii Tehnice a fost aprobat ieri. Institutia va primi 17,5 milioane de euro pentru amenajarea campusului la standarde occidentale.

Campusul universitar “Tudor Vladimirescu” va trece prin schimbari radicale, prin intermediul unui proiect finantat cu bani europeni, care a fost aprobat ieri de Comitetul Regional de Evaluare Strategica si Corelare Nord-Est (CRESC).

Toate caminele din campus vor fi aduse asfel la standarde europene, cantina va fi utilata si vor mai fi construite in plus noi spatii de recreare. Valoarea proiectului se ridica la 17,5 milioane de euro, bani care vor fi primiti de la Uniunea Europeana, prin intermediul Programului Operational Regional (POR).

Marele proiect pentru reabilitarea Campusului studentesc “Tudor Vladimirescu”, castigat de Universitatea Tehnica “Gh. Asachi”, a creat un precedent. Institutia este prima care a reusit sa aduca un proiect pentru refacerea infrastructurii preuniversitare si universitare in dezbaterea CRESC si, implicit, prima care a primit aprobarea pentru finantarea unui astfel de proiect.

Campusul “Tudor Vladimirescu” va beneficia de modificari majore, care includ atat caminele, respectiv repararea tuturor caminelor vechi, care nu au fost renovate inca, reabilitarea termica a acestora, cat si construirea unor noi terenuri de sport si dotarea cantinei studentesti – ne-au declarat surse din incinta institutiei. Va fi modificat, de asemenea, si spatiul exterior caminelor.

Proiectul a primit aprobarea ieri, conform unor surse apropiate CRESC. Urmeaza de acum ca reprezentantii institutiei sa depuna proiectul tehnic, iar peste o luna vor demara lucrarile de executie.

Pana in prezent, Iasul a obtinut aprobarea CRESC pentru trei proiecte de infrastructura rutiera, evaluate la 57 de milioane de euro, din care 34 de milioane nerambursabili, proiecte care constau in modernizarea a trei drumuri judetene de interes regional, care unesc judetele Neamt, Vaslui si Botosani.

Autoritatile judetene au mai obtinut aprobare si pentru un proiect de modernizare a centrului social Galata, evaluat la un milion de euro. Conducerea universitatii a refuzat sa ofere amanunte despre proiect.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.