EVE – Platforma online care prezinta rezultatele proiectelor finantate de UE

online, EVE, Comisia Europeana

Noua platforma EVE este accesibila gratuit online si contine informatii detaliate cu privire la proiectele finantate de UE in cadrul programelor de actiune in educatie, cultura, tineret si cetatenie.

Vizitati EVE accesand: www.ec.europa.eu.

La taierea panglicii virtuale de la lansarea EVE, Jan Figel, comisarul european pentru educatie, formare, cultura si tineret, a declarat: “Cu EVE, le va fi mai usor managerilor de proiect de a invata din succesele din trecut. Informatiile sunt structurate in asa fel incat rezultatele sa poata fi adaptate si transferate in contexte noi. EVE va permite promotorilor de proiecte de a stabili retele si a oferi mai multa vizibilitate proiectelor lor.”

Participantii la conferinta au discutat despre modalitatile de a asigura cele mai bune rezultate si impactul lor pe termen lung. Tema evenimentului a fost aleasa in conformitate cu Anul european al creativitatii si inovatiei in 2009.

Participantii au subliniat faptul ca UE poate crea o valoare adaugata europeana actionand ca un facilitator in mai multe moduri: prin acordarea de sprijin financiar in fazele initiale de proiect in cazul in care riscul asumat este o preocupare majora, prin acordarea de sprijin structurilor de proiecte care sa permita sa se concentreze asupra obiectivelor lor de baza , sau prin crearea de marci, cum ar fi capitalele europene ale culturii, ca un mijloc de recunoastere.

In scopul de a profita de beneficiile aduse de proiectele finantate de UE, dezbaterile conferintei au concluzionat ca rezultatele si experientele proiectului trebuie sa fie examinate cu atentie pentru potentialul lor pentru a fi transferate si in alte contexte.

Pentru a afla mai multe accesati www.ec.europa.eu.

Sursa: Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.