Municipalitatea Adjud continua investitiile de infrastructura locala

In perioada 2004 – 2008, Primaria municipiului Adjud, din judetul Vrancea, a finalizat cu succes o serie de proiecte importante pentru infrastructura locala. Marea majoritate a investitiilor s-au facut din bugetul local sau cel de stat.

Incepand cu anul 2003 primaria s-a ocupat cu mare interes de ansamblul de locuinte Mivan Kier, de reabilitarea locuintelor sociale de pe strada Siretului, strada Tudor Vladimirescu, strada Copacesti (2004 – 2005), strada Revolutiei (2006- 2007).

Totodata a construit 60 de unitati locative pentru tineri, pe strada Republicii. Proiectul se afla in desfasurare urmand ca pana la finele anului 2009 sa dea in folosinta alte 16 unitati locative pentru tineri pe strada Garofitei.

Primaria a asigurat utilitatile necesare blocurilor ANL si Mivan Kier (apa, canalizare, gaze, sistematizare verticala). In anul 2004 a fost alimentat cu apa cartierul Adjud Nord, iar in perioada 2005 – 2008 au fost asigurate canalizarea strazilor nou infiintate si contorizarea apei captate de la statia de pompare.

Tot din bugetul local a fost schimbat sistemul de iluminat din Parcul Municipal Adjud, a fost extinsa reteaua de iluminat public Siscani. Aleile pietonale, trotuarele si platformele au fost executate din pavele si beton, asigurandu-se in acelasi timp si lucrari de intretinere a imbracamintilor asfaltice la drumurile publice, alei carosabile si parcari.

Municipalitatea a manifestat interes si pentru reabilitarea unitatilor de invatamant. Astfel cu ajutor de la bugetul de stat au fost reamenajate Scolile 1, 2, 3, 4 cu clasele I- VIII, Liceul “Emil Botta”, Gradinita cu program prelungit, Sala de Sport a Scolii nr 4, Campusul Scolar a Liceului Emil Bota, iar momentan este in constructie Gradinita nr. 2.

In urma obtinerii unui credit si cu bani de la bugetul local va fi reamenajat sediul primariei si Parcul Municipal Adjud.

Prin prisma unor programe nationale sau europene primaria a accesat si unele finantari nerambursabile care au avut ca finalitate crearea unui Centru de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu (2006-2007), Introducerea sistemelor de canalizarea in cartierul Adjud Nord (2005-2006) si Consolidarea si modernizarea sediului primariei (2004-2009).

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.