Sportul – prietenie si competitie

finantare, sport, cooperare

In cadrul Programului de Vecinatate Romania-Moldova 2004 – 2006, prioritatea 2 – Actiuni “people – to – people”, Scoala Speciala “Aurora” Vaslui a obtinut finantare pentru proiectul “Sportul – prietenie si competitie”.

Valoarea totala a proiectului este de 54.694 Euro din care, 49.194 Euro contributia Comisiei Europene si a Guvernului Romaniei.

Proiectul va fi implementat de Scoala Speciala “Aurora” Vaslui in parteneriat cu Consiliul Judetean Vaslui si Scoala Speciala Hancesti, Republica Moldova.

Proiectul “Sportul – prietenie si competitie” isi propune dezvoltarea unui calendar competitional sportiv pentru elevii Scolii Speciale “Aurora” si a Scolii Speciale din Hancesti, precum si implicarea cadrelor didactice in acest program in scopul asigurarii unei cresteri si dezvoltari armonioase, atat din punct de vedere fizic cat si psihic a elevilor acestor scoli.

Principalele activitati ale proiectului costau in:
1. Organizarea unor seminarii in vederea cresterii gradului de instruire a personalului didactic implicat in activitatea zilnica a elevilor.
2. Organizarea unor competitii sportive pentru elevii cu nevoi speciale ale scolilor partenere.
3. Amenajarea salii de kinetoterapie si dotarea cu aparatura si echipamente la standarde europene.
4. Amenajarea si modernizarea bazei sportive a Scolii Speciale “Aurora” Vaslui pentru a putea fi folosita la organizarea competitiilor sportive.

Proiectul are o durata de 10 luni si va fi finalizat in luna iunie 2009.

Obiectivul general al proiectului este cresterea nivelului de cooperare educationala transfrontaliera intre judetul Vaslui si raionul Hancesti.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

– Cresterea gradului de instruire a personalului didactic din Scolile Speciale “Aurora” Vaslui si Hancesti implicat in activitatea zilnica a elevilor cu nevoi speciale, utilizand experienta acumulata de profesionistii din Romania;
– Cresterea calitatii serviciilor de asistenta recuperatorie si profilactica de specialitate pentru elevii Scolilor Speciale “Aurora” Vaslui si Hancesti, prin utilizarea unor spatii de recuperare dotate si echipate la standarde europene;
– Diversificarea oportunitatilor de practicare a activitatilor fizice si sportive a elevilor Scolilor Speciale “Aurora” Vaslui si Hancesti prin organizarea unor competitii sportive.

Persoana de contact:
Mocanu Daniel
Tel: 0742.122.072
Email: [email protected]

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.