Euroregiunea “Dunarea de Jos” a sarbatorit zece ani de la infiintare

delta, euroregiune

O delegatie a Consiliului Judetului Galati a plecat la Ismail, in Ucraina, unde participa la manifestarile consacrate implinirii a zece ani de la infiintarea Euroregiunii “Dunarea de Jos”.

Potrivit presedintelui CJ Galati, Eugen Chebac, manifestarile aniversare se desfasoara la Ismail pentru ca anul acesta presedintia Euroregiunii este detinuta de Ucraina. CJ Galati este prezent la acest eveniment cu o delegatie din care face parte si Ansamblul “Doina Covurluiului” al Centrului Cultural “Dunarea de Jos”, apartinand CJ Galati.

“Am deschis o serie de manifestari in cadrul aniversarii a zece ani de la infiintarea Euroregiunii “Dunarea de Jos”, si, pe 19 septembrie, la Ismail, a avut loc Forumul Interetnic Romania-Moldova-Ucraina, la care au participat guvernatorul Regiunii Odesa, presedintele Consiliului Odesa, presedintii raioanelor Cahul si Cantemir din Republica Moldova si presedintii consiliilor judetene Tulcea, Galati si Braila”, a declarat Eugen Chebac.

Euroregiunea “Dunarea de Jos” a fost infiintata pe 14 august 1998. Judetul Galati a detinut prima presedintie a Euroregiunii, iar prima editie a Festivalului de Folclor Etnic a fost organizata tot la Galati, in 1999. Dupa organizarea lui de catre CJ Galati festivalul a devenit traditional in euroregiune. In cadrul festivalului din acest an, participa ansambluri folclorice din toate regiunile membre ale euroregiunii, care vor prezenta cate un program artistic specific zonei pe care o reprezinta.

CJ Galati a primit invitatia oficiala de a participa la acest eveniment din partea presedintele Consiliului Regional Odesa si presedinte in exercitiu al Euroregiunii “Dunarea de Jos”, Mykola Skoryk.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.