Proiect comun intre Iasi si raionul Falesti

deseuri, finantare, Romania Moldova

Sefii Consiliului Judetean (CJ) Iasi si Consiliului Raional Falesti, Republica Moldova, au semnat la sfarsitul saptamanii trecute un acord de parteneriat.

“Presedintele CJ, Constantin Simirad, s-a intalnit cu doamna Nina Botezatu, presedintele Consiliului Raional Falesti. Scopul intalnirii a fost semnarea Acordului de parteneriat intre cele doua institutii necesar implementarii proiectului comun «Stabilirea managementului adecvat al deseurilor menajere solide in Raionul Falesti». Proiectul este finantat prin Programul de vecinatate Romania – Republica Moldova“, a precizat purtatorul de cuvant al CJ, Sebastian Tataru.

Practic, incepand cu sfarsitul acestei luni va incepe implementarea proiectului care va dura doi ani, valoarea acestuia fiind de aproximativ 300.000 de euro.

“Proiectul vizeaza amenajarea in noua localitati din Republica Moldova a cel putin 50 de mici platforme de gunoi echipate cu 200 de containere de colecate selectiva a deseurilor menajere. In cadrul proiectului se doreste si realizarea a doua depozite si a doua platforme de compostare a deseurilor, dar si infiintarea unor trasee pentru evacuarea deseurilor”, a afirmat Tataru.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.