Proiecte de 15 milioane euro pentru modernizarea municipiului Satu Mare

programul operational regional, dezvoltare durabila

Primaria municipiului Satu Mare pregateste un pachet de proiecte in valoare de aproximativ 15 milioane de euro ce va fi depus spre finantare prin Programul Operational Regional.

Primarul Iuliu Ilyes a declarat ca aceste proiecte vor fi depuse spre finantare prin axa prioritara 1 “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, dupa ce municipiul a fost declarat de catre Guvern pol de crestere si are prioritate la accesarea fondurilor europene prin POR.

Pachetul cuprinde un proiect de aproximativ 10 milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii urbane a cartierului Solidaritatii, un proiect de aproximativ 2 milioane de euro pentru reabilitarea cladirii monument istoric Teatrul de Nord, un proiect de infiintare a unui centru multifunctional care sa ofere o gama larga de servicii sociale pentru populatie, in valoare de un milion de euro, un proiect de reabilitare a locuintelor sociale de pe strada Ostrovului in valoare de un milion de euro si un proiect de infiintare a unui centru tehnologic de inovare si de afaceri care se ridica la de 500.000 de euro.

Edilul municipiului Satu Mare estimeaza ca proiectele vor putea fi depuse spre finantare pana la finalul acestui an. Totodata, Iuliu Ilyes a afirmat ca problema cea mai mare cu care se confrunta administratia locala este lipsa firmelor specializate pentru intocmirea de proiecte care pot fi depuse spre finantare europeana, din aceasta cauza multe proiecte putand fi in intarziere.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.