Dezvoltarea orasului Baia Sprie depinde de fondurile comunitare

Autoritatile municipiului maramuresean Baia Sprie apreciaza ca dezvoltarea acestui fost centru minier depinde in cea mai mare masura de atragerea de fonduri comunitare.

Primarul orasului, Valer Barbuloviciu, a declarat ca indeosebi partea de infrastructura este legata de aceste resurse financiare, dar si dezvoltarea zonelor turistice din apropierea localitatii.

Administratia orasului a reusit sa atraga prin programul SAMTID 1,3 milioane euro pentru reparatia a 8, 5 km retea de apa si canalizare, 400.000 de euro pentru reparatia a 4,5 km de drum, 180.000 de euro in reabilitarea sistemului de incalzire a caminului de batran, iar 400.000 de dolari au fost primiti de la guvernul elvetian pentru pietruirea drumurilor comunale din Satu Nou de Sus, Tautii de Sus si Chiuzbaia.

Administratia orasului Baia Sprie mizeaza si pe strategiile de dezvoltare si planurile de dezvoltare gandite impreuna cu Asociatia Geommed, care a castigat licitatia pe segmentul de dezvoltare a orasului.

Directorul Asociatiei Geommed, Sorin Pop, a precizat ca, impreuna cu administratia a pregatit un plan de dezvoltare etapizat pe 20 pana la 30 de ani, ce are in vedere domeniile economic, social, cultural, turistic si de mediu.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.