Crestere semnificativa a pietei europene de consultanta

Un raport emis de FEACO, Federatia Europeana a Asociatiilor de Consultanta in Management, estimeaza piata europeana de consultanta in management la 81 miliarde de Eur, in crestere cu 9,7% fata de anul precedent. Acelasi raport constata o crestere de 30% a pietei de consultanta in management din Romania, in conditiile unei valori globale ale pietei romanesti inca relativ reduse, de sub 1% din piata europeana totala.

“De remarcat in cadrul acestui raport sunt informatiile ce pot sprijinii orientarile strategice ale firmelor romanesti de consultanta, in conditiile in care piata romaneasca tinde sa se integreze din ce in ce mai mult in piata europeana: definitia si segmentarea activitatii de consultanta in management, tendintele pietelor de consultanta din Europa, ca si informatii despre onorarii si despre productivitatea per consultant in diferite tari din Europa. “, a declarat Mihai Svasta, presedintele AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din Romania, recent ales in Consiliul Director FEACO.

Raportul identifica Germania ca fiind cea mai mare piata de consultanta in management iar Marea Britanie ocupa locul secund. Pe locurile 3 si 4 se pozitioneaza Franta si Spania, cu valori apropiate.

Raportul 2007/2008 prezinta 3 noutati fata de editiile anterioare:

– o analiza comparativa detaliata a principalelor tari pe sectoare economice si pe linii de servicii;

– informatii despre nivelul mediu al onorariilor zilnice in cele mai mari 3 piete;

– informatii despre segmentarea pietei intre jucatorii mari si mici.

Consultanta in Management contribuie astazi cu 0,64% din PIB-ul European. Cele mai multe tari raporteaza cresteri stabile ale pietei de consultanta in management, iar asteptarile pentru anii urmatori raman optimiste, in ciuda previziunilor economice mai curand negative.

Serviciile de Consultanta (Consultanta de afaceri si Consultanta IT) contabilizeaza 57% din cifra totala a pietei, Outsourcing 20% iar Dezvoltarea si Integrarea de Sisteme cu 20%. in cadrul serviciilor de consultanta, principalele linii de afaceri sunt consultanta pentru Organizare si Managementul Operatiunilor si Consultanta Strategica.
Cresterea economica si stabilitatea au ramas in continuare principalele motoare de crestere a pietei, alaturi de eforturile clientilor de adaptare la economia globala. Pentru tarile recent intrate in Uniune startul fazei de finantare EU 2007-2013 a constituit de asemeni un factor de crestere, desi unele au raportat intarzieri, cauzate de administratia locala.

Raportul contine statistici separate si aggregate, ca si informatii calitative despre Bulgaria, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Elvetia si Marea Britanie, tari care reprezinta aproximativ 95% din piata europeana de consultanta.

Raportul poate fi comandat la AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din Romania, [email protected], www.amcor.ro.

Pentru intrebari si informatii de presa, va rugam contactati:

Simona SPaTARU

Manager AMCOR

Email: [email protected]

Despre AMCOR

AMCOR, Asociatia Consultantilor in Management din Romania, este organizatia nationala profesionala a firmelor si specialistilor din domeniul consultantei in management. Misiunea AMCOR este de a le oferi valoare adaugata membrilor sai prin promovarea unui climat de profesionalism si etica pe piata de consultanta din Romania. AMCOR reuneste astazi aproximativ 80 de companii de consultanta in management, incluzand liderii pietei romanesti in acest sector. Asociatia este membru deplin in structurile europene si globale ale profesiei si anume FEACO Brussels, Federatia Europeana a Asociatiilor de Consultanta si in ICMCI, International Council of Management Consulting Institutes.

Sursa: Redactie Finantre.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.