EximBank ofera asigurari clientilor IMM ai Intesa Sanpaolo Bank

EximBank va oferi clientilor bancii Intesa Sanpaolo Romania produse din portofoliul propriu, constand in principal, in garantii pentru IMM si proiecte in domenii prioritare, precum si asigurari pentru exportatori.

Garantiile EximBank vor completa garantiile proprii prezentate de operatorii economici pentru accesarea unui credit, acoperind pana la 80 % din valoarea acestuia. Asigurarile se adreseaza exportatorilor romani care patrund pe piete emergente, politele EximBank acoperind pana la 85% din riscul de neincasare a contractelor de export.

“EximBank si-a propus sa sustina eficient si activ mediul de afaceri romanesc, printr-o oferta de produse adresata bancilor comerciale cu care a incheiat parteneriate, astfel incat costurile pe care le implica un credit in moneda nationala sa fie cat mai competitive si in avantajul agentului economic”, a declarat Carmen Radu, Presedinte&CEO EximBank.

“Acordul cu EximBank este primul dintr-o serie de parteneriate strategice pe care Intesa Sanpaolo Bank le va realiza in viitorul apropiat. Aceste parteneriate au ca obiectiv facilitarea accesului clientilor la surse de finantare pentru sutinerea si dezvoltarea afacerilor acestora”, a precizat Riccardo Parasporo, Director general adjunct Intesa Sanpaolo Bank.

In baza acestui acord, EximBank va putea furniza la solicitarea clientilor bancii Intesa Sanpaolo informatii comerciale despre actionariatul, limita de credit, rezultatele financiare ale potentialilor parteneri de afaceri. De asemenea, se mai pot solicita informatii despre conditiile economice si de afaceri din alte tari spre care acestia doresc sa se indrepte.

Despre EximBank

EximBank – S.A. este o institutie specializata infiintata in anul 1992, prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare si de asigurari specifice.

Paleta de produse EximBank, este unica in contextul bancar romanesc, oferind finantari, cofinantari, refinantari, asigurari, reasigurari, garantii, etc destinate sa contribuie la dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, sustinerea activitatii de cercetare-dezvoltare, protectia mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, precum si sustinerea tranzactiilor internationale, in concordanta cu politica si strategia Guvernului Romaniei pe termen mediu si lung.

Despre Intesa Sanpaolo Bank

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, una dintre primele 5 institutii financiare din Europa, din punct de vedere al capitalizarii bursiere. Intesa Sanpaolo Bank a obtinut un profit net de 14,9 milioane lei in primul semestru din acest an, in crestere cu 33% fata de perioada similara din 2007. Activele totale ale bancii au ajuns la valoarea de 2 272 milioane lei (peste 625 milioane euro) la sfarsitul lui iunie 2008, in crestere cu 71% fata de iunie 2007.

Sursa: EximBank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.