Judetul Brasov a primit 25 de milioane de lei pentru drumuri

programului de modernizare a infrastructurii, Aristotel Cancescu

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a anuntat ca in sedinta de Guvern de saptamana trecuta s-a aprobat alocarea a 25 de milioane de lei pentru continuarea programului de modernizare a infrastructurii judetului Brasov.

“Noi oricum am facut din fonduri proprii si credite peste 80% din drumurile judetene, dar mai aveam nevoie de niste bani pentru restul de 20%. Oricum, nu poti compara judetul Calarasi, de exemplu, care are doar 300 de kilometri de drumuri judetene, cu Brasovul, care are 1.100 de kilometri si sa aloci aceleasi sume ambelor judete”, a explicat Cancescu.

Acesta a mai precizat ca un drum judetean va fi clasat ca drum national pentru ca este strabatut de camioane de mare tonaj, acesta necesitand fonduri imense pentru intretinere si reparatii. Este vorba despre drumul dintre Hoghiz si Sercaia, care este folosit in principal de autocamioanele producatorului de ciment Lafarge. Un alt drum pentru care se facuse cerere de clasificare, Brasov – Tarlungeni – va ramane la rangul de drum judetean. “Pe acesta l-am refacut din banii nostri”, a mai spus Cancescu.

Totodata, Cancescu a anuntat ca Ministerul Sanatatii a aprobat atribuirea catre Consiliul Judetean Brasov a sumei de 3,5 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor de modernizare de la Spitalul Judetean Brasov. “40% din Spitalul Judetean a fost modernizat. Acolo este nevoie de investitii de aproximativ 6 milioane de euro, iar noi cred ca am cheltuit deja in dur de doua milioane de euro”, a mai aratat sursa citata, care a adaugat ca “aripa modernizata este chiar peste standardele cerute de Uniunea Europeana”.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.