Regiunile vor mai multi bani europeni

bani, dezvoltare regionala, Laszlo Borbely

Ministrul UDMR al Dezvoltarii Regionale, Laszlo Borbely, a anuntat ca va cere mai multi bani pentru proiectele de finantare depuse de regiunile de dezvoltare in cadrul Planului Operational Regional.

El a anuntat ca exista regiuni, precum cea de Nord-Est, unde valoarea proiectelor depaseste dublul valorii fondurilor europene alocate pentru cei sapte ani din intervalul bugetar 2007-2013.

Alte regiuni, precum cea de Nord-Vest, au proiecte care se apropie de valoarea totala a fondurilor europene alocate pentru intervalul de sapte ani.

Laszlo Borbely a declarat ca una dintre solutii ar fi redistribuirea fondurilor structurale europene aflate la dispozitia autoritatilor, de la domeniile unde nu exista depuse suficiente proiecte inspre regiunile de dezvoltare.

Ministrul Borbely crede ca succesul competitiei de proiecte din domeniul dezvoltarii regionale poate fi explicat prin faptul ca autoritatile centrale au alocat din vreme suma de 60 de milioane de euro, bani destinati scrierii de proiecte de finantare pentru fondurile structurale europene.

Sursa: AmosNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.