Rezultate financiare peste estimari dupa primul an de Millennium Bank

Millennium Bank

La 30 septembrie 2008, suma totala a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare dect cea inregistrata la 31 decembrie 2007.

Volumul total al imprumuturilor acordate de Millennium Bank a fost de aproximativ 706,7 milioane RON (189 de milioane de euro), in crestere cu 409% in comparatie cu sfarsitul anului 2007. Valoarea imprumuturilor acordate persoanelor fizice a depasit suma de 299 de milioane RON (80 de milioane de euro) – cu 434% mai mult decat in decembrie 2007 – in timp ce imprumuturile pentru persoane juridice au crescut cu 388% in comparatie cu sfarsitul anului 2007, ajungand la aproximativ 407 milioane RON (109 milioane de euro).

Totalul sumelor atrase de la clienti (depozite, conturi curente si conturi de economii) a fost de 295 de milioane RON (79 de milioane de euro), cu 105% mai mare decat la finalul anului trecut.

Veniturile totale au fost in valoare de aproximativ 62 de milioane RON (16,5 milioane de euro), in timp ce venitul operational net a fost de aproximativ 35 de milioane RON (9,4 milioane de euro). Pierderile Millennium Bank pentru al treilea trimestru al anului 2008 sunt de 79,5 milioane RON (21,3 milioane de euro), in valoare neta, ca urmare a investitiilor considerabile facute de banca. Suma este semnificativ mai mica decat asteptarile bancii, datorita unui sistem eficient de management al costurilor.

“Ne bucuram sa anuntam ca, la un an de la intrarea Millennium Bank pe piata din Romania, rezultatele financiare depasesc in continuare asteptarile noastre. Dupa o lansare de succes, mergem mai departe cu planurile noastre de extindere in toata tara, iar grupul Millennium bcp continua sa ne sustinta in angajamentul fata de piata romaneasca. Millennium Bank Romania este o banca locala – din 600 de angajati, doar sase sunt portughezi – care ofera solutii financiare adaptate necesitatilor si contextului local”, a declarat Jose Toscano, Directorul General Millennium Bank.

In ultimele noua luni, numarul clientilor activi ai Millennium Bank a crescut considerabil, ajungand la aproximativ 17.000 la 30 septembrie 2008, ceea ce reprezinta o crestere cu peste 500% fata de finalul lunii decembrie 2007. La sfarsitul lui septembrie 2008, Millennium Bank avea 619 angajati, iar pana in decembrie, echipa va depasi 800 de persoane. De asemenea, pana la sfarsitul anului, Millennium Bank isi va dubla reteaua cu care a inceput acest an si va ajunge la un numar de aproximativ 80 de unitati.

Datele de mai sus sunt obtinute prin metode recunoscute de Standardele de Raportare Financiara Internationale
Date IFRS la 30 septembrie 2008, paritatea folosita: 3,7336 RON/EUR.

Despre Millennium Bank

Millennium Bank, subsidiara celui mai mare grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca pe data de 11 octombrie 2007 prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. in prezent, Millennium Bank are 52 de unitati pe teritoriul Romaniei, dintre care 15 Financial Centers, 36 Credit Centers si o sucursala de Private Banking. Millennium Bank se adreseaza atat companiilor, cat si populatiei, printr-o gama larga de produse.

Millennium bcp (Banca Comerciala Portugheza) este un exemplu de succes pe piata bancara europeana. Fondata in 1985, Millennium bcp a inregistrat, in septembrie 2008, active in valoare de 93,1 miliarde de euro. Millennium este liderul pietei bancare portugheze, iar la nivel international se pozitioneaza intre primele 100 de grupuri financiare. Millennium bcp este listata la peste 40 de burse nationale si internationale, cu o prezenta semnificativa pe Euronext PSI Servicii Financiare, PSI-20, DJ Eurostoxx, Bebanks, Euronext 100, din Lisabona, Frankfurt, Londra si Amsterdam.

De-a lungul anilor, Millennium bcp si-a extins operatiunile pe piete internationale, in special in tarile europene cu un potential de dezvoltare ridicat, precum Polonia, Grecia, Turcia si recent Romania. in acelasi timp, Millennium bcp dezvolta alte operatiuni autonome pe diverse piete, care fie au o legatura istorica cu Portugalia, fie se remarca prin prezenta unor comunitati portugheze puternice: Millennium bim (Mozambique), Millennium Angola (Angola) si Millennium bcp (SUA).

Toate operatiunile se desfasoara sub brandul Millennium. Millennium bcp este o banca multinationala care isi propune crearea de valori pe piete cheie selectate in functie de profilul de risc si potentialul de dezvoltare economica. Millennium bcp isi doreste sa fie recunoscuta pe plan international pentru calitatea si inovatia ce caracterizeaza produsele si serviciile sale financiare.

Persoana de contact
Oana Ghica – PR Specialist, Millennium Bank
[email protected]
Telefon: +40 21 308 1569
Mobil: +40 730 500 456

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.