BCR Leasing IFN si-ar putea majora capitalul social

finantare, leasing, bani

Actionarii BCR Leasing IFN se intalnesc in 4 decembrie pentru a discuta majorarea capitalului social al companiei cu cel mult 3,17 milioane lei, pana la 18,17 milioane lei (4,9 milioane euro), potrivit convocatorului AGA publicat in Monitorul Oficial.

BCR Leasing IFN are in prezent un capital social de 15 milioane lei.

In urma majorarii, numarul de actiuni ar urma sa creasca de la 100.000 la cel mult 121.137, iar actiunile nou emise vor fi oferite spre subscriere tuturor actionarilor, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Pretul de subscriere al fiecarei actiuni va fi de 3.400 lei, fiind alcatuit din 150 lei care reprezinta valoarea nominala a actiunii si 3.250 lei, reprezentand prima de emisiune.

In urma exercitarii dreptului de preferinta, actiunile nesubscrise urmeaza a fi anulate, daca actionarii vor aproba propunerea respectiva.

BCR Leasing IFN este controlata de Banca Comerciala Romana (BCR), care detine 89,03% din capital, restul actiunilor fiind detinute de Financiara SA (10%) si de persoane fizice (0,97%).

Pentru prima jumatate a acestui an, BCR Leasing IFN a afisat o valoare a bunurilor finantate de 291 milioane euro, in crestere cu peste 65% fata de intervalul similar al anului trecut, ca urmare a avansului puternic pe segmentul de vehicule comerciale.

Sursa: Banknews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.