Primul Comitet Comun de Monitorizare al Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania-Serbia

program, Romania, Serbia

Comitetul Comun de Monitorizare trebuie sa asigure calitatea si eficacitatea implementarii programului si a proiectelor din cadrul lui si este alcatuit din reprezentanti la nivel national, regional si local ai celor doua state.

La reuniune din 5 noiembrie au participat Iuliu Bara, director general al Directiei Generale Cooperare Teritoriala Europeana din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, precum si Gordana Lazarevic, ministru adjunct in cadrul Ministerului de Finante din Republica Serbia. Din partea Comisiei Europene, a fost prezent la eveniment domnul Moray Gilland, Directoratul General Politica Regionala.

In cadrul acestei prime intalniri, au fost discutate: regulamentul de organizare si functionare al Comitetului Comun de Monitorizare, planul de comunicare aferent programului, planul multi-anual de evaluare, strategia de asistenta tehnica precum si criteriile de evaluare si selectie a proiectelor.

Regulamentul de organizare si functionare al Comitetului cuprinde prevederi referitoare la atributiile acestui organism, drepturile si obligatiile membrilor, procesul decizional, codul de conduita si alte elemente necesare unei bune functionari a Comitetului Comun de Monitorizare.

Planul de comunicare contine strategia si masurile de informare si promovare a Programului IPA CBC Romania-Serbia, bugetul indicativ pentru primii trei ani ai perioadei de programare, organismele responsabile cu implementarea acestor masuri, precum si indicatorii si criteriile de evaluare a impactului activitatilor de comunicare asupra grupurilor tinta.

Planul multianual de evaluare este un document strategic ce descrie tipurile de evaluari la care va fi supus programul si o detaliere a responsabilitatilor privind activitatea de evaluare a programului.

Strategia de asistenta tehnica cuprinde, pe de o parte, strategia multianuala – document-cadru continand beneficiarii, activitatile si cheltuielile eligibile, precum si principiile si regulile pentru construirea bugetelor anuale aferente fiecarui beneficiar de asistenta tehnica, iar pe de alta parte, strategia anuala aferenta anului 2009.

Comitetul se va reuni de doua ori pe an, organizarea revenind unuia dintre statele partenere pe baza principiului rotatiei si va fi asistat de catre Secretariatul Tehnic Comun al Programului.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top