Ciolos ii cere voie lui Isarescu pentru imprumuturile din agricultura

Ciolos Dacian

Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, se va intalni saptamana viitoare cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru a discuta despre conditiile de creditare a agricultorilor, avand in vedere cresterea costurilor imprumuturilor si nevoia de finantare pentru investitii in agricultura.

“Vreau sa vad cum crede dansul (n.r. – Mugur Isarescu) ca vor evolua lucrurile in contextul actual, costurile bancare, pentru ca este important pentru agricultura, in situatia in care au crescut si costurile cu input-urile si cresc si costurile cu creditele si pentru noi e important sa avem investitii in agricultura. Statul trebuie sa se preocupe, bineinteles in limita prerogativelor sale si in limita cadrului concurential bancar, sa asigure pentru agricultori un cadru in care sa fie asigurata finantarea pentru investitii”, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos.

El a aratat ca, in contextul actual, agricultorii sunt de asemenea afectati pentru ca preturile input-urilor se majoreaza. “Dar, cu o organizare buna, putem intoarce in favoarea noastra aceasta situatie, pentru ca orice s-ar intampla trebuie sa mancam, deci sa producem, iar printr-o buna organizare a producatorilor putem valorifica acest context”, a spus Ciolos.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.