UE semnaleaza posibile nereguli ale finantarilor acordate bancilor de guvernul austriac

Kroes a anuntat ca a solicitat ministrului austriac de finante, Wilhelm Molterer, mai multe informatii necesare pentru evaluarea masurilor de criza, printre care si a contractului de finantare a grupului bancar Erste Group Bank, in valoare de 2,7 miliarde euro, aprobat saptamana trecuta.

Intrebat despre termenii contractuali ai finantarii Erste, conform carora grupul bancar ar urma sa plateasca o dobanda de 8%, Kroes a spus ca “ar putea constitui o prolema, fiind necesare mai multe informatii inainte de luarea unei decizii”.

Ministrul austriac al finantelor a spus ca a informat autoritatile de la Bruxelles cu privire la planul de criza, dar a precizat ca termenii finali ai contractului de finantare a grupului Erste nu au fost inca definitivati.

Ajutorul guvernamental acordat grupului Erste difera de restul finantarilor aprobate de guvernul austriac, intrucat banca detine capital si fonduri suficiente, dar a precizat ca solicita finantarea pentru a-si mentine competitivitatea.

Inainte de publicarea rezultatelor evaluarii, comisarul european a solicitat, de asemenea, informatii asupra injectiei de capital de 8,2 miliarde euro primita de banca germana Commerzbank. Uniunea Europeana considera imprumutul prea ieftin, criticand rata dobanzii fixata la 8,5% pentru prima transa a imprumutului si la 5,5% pentru cea de a doua.

Sursa: Realitatea Romaneasca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.