Banca Romaneasca isi majoreaza capitalul social cu 33%, pana la 750 milioane lei

Banca va emite 92,5 milioane de actiuni nominale, cu o valoare de 2 lei fiecare, numai pentru actionarii bancii, in functie de numarul de actiuni pe care acestia le detin la 31 octombrie 2008.

Dreptul de subscriere a actiunilor poate fi exercitat in termen de 41 de zile calendaristice, pana pe 22 decembrie.

Actiunile care nu vor fi subscrise pana la aceasta data vor fi anulate, iar majorarea capitalului social se va efectua in limita actiunilor subscrise.

Banca Romaneasca si-a extins reteaua cu 39 de unitati intre iunie 2007 si iunie 2008, ajungand la 127 de sucursale si agentii, pe fondul cresterii personalului angajat cu 308, la 1.602 salariati.

Actionarul majoritar al bancii este National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, care detine 88,7% din capital, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) are o participatie de 10,17%.

National Bank of Greece mai controleaza in Romania, in afara de Banca Romaneasca, si companiile ETEBA Romania, Societatea de Asigurare-Reasigurare Eleno-Romana Garanta si Eurial Leasing.

In primul semestru, grupul financiar elen NBG si-a sporit de aproape doua ori profitul din activitatea de baza pe piata romaneasca, la 10 milioane euro, pe fondul avansului rapid al portofoliului de credite, ce a adus venituri mai mari din dobanzi.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.