Fonduri pentru dezvoltarea centrelor urbane

In cadrul acestui sub-domeniu, vor putea primi finantare, pe baza planurilor integrate de dezvoltare urbana, proiectele care vizeaza:
– reabilitarea infrastructurii urbane si imbunatatirea serviciilor urbane, inclusiv transportul urban (infrastructura publica urbana, transport si mobilitatea populatiei, patrimoniu cultural mondial (UNESCO), national si local, din mediul urban).
– dezvoltarea durabila a mediului de afaceri.
– reabilitarea infrastructurii sociale.

Pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, alocarea financiara disponibila pentru acesta prima cerere de proiecte este de 123,26 milioane euro.

Solicitantii eligibili in cadrul acestui domeniu de interventie sunt autoritatile publice locale din mediul urban, parteneriate intre acestea sau asociatii de dezvoltare intercomunitara. Aceasta cerere deschisa de proiecte se adreseaza centrelor urbane, respectiv oraselor/municipiilor cu peste 10.000 de locuitori.

Incepand cu data de 2 decembrie 2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov primeste cereri de finantare pe acest sub-domeniu. Termenul limita de depunere este 31 martie 2009, orele 16.00.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.