Milioane de euro investite in agricultura

subventie, agricultura, Programul National de Dezvoltarea Rurala, Uniunea Europeana, fonduri europene

Din aceasta suma 391,6 milioane euro provin de la bugetul Uniunii Europene, iar diferenta de 122,8 milioane euro de la bugetul national.

Proiectele pentru investitii in agricultura si dezvoltare rurala sunt in valoare de 334,7 milioane de euro, iar 179,7 milioane de euro reprezinta plati directe acordate fermierilor prin intermediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Judetul Botosani este in acest an al doilea din tara la accesarea de fonduri europene prin Programul National de Dezvoltarea Rurala (PNDR).

Pentru trei masuri importate ale PNDR, proiectele eligibile aprobate au o valoare totala de peste 55 de milioane de euro. Cei mai multi fermieri au accesat fonduri nerambursabile pentru achizitionarea de utilaje agricole.

Au fost infiintate, insa, si o plantatie de nuci la Durnesti, o ferma de capre la Stauceni, o ferma de taurasi si o ferma de vaci de lapte la Dobarceni. Tot in aceasta comuna s-au obtinut fonduri pentru constructia unei statii de biogaz, proiect in valoare totala de peste 2,8 milioane de euro. Aceasta este de altfel si cea mai mare investitie pe masura 121.

Opt comune au reusit sa obtina fonduri nerambursabile in proportie de 100% pentru refacerea drumurilor, constructia de canalizari si alimentare cu apa. Vorniceni, Albesti, Mihai Eminescu, Draguseni, Hiliseu-Horia, Copalau, Trusesti si Stauceni au reusit sa acceseze fonduri europene in valoare totala de 18 milioane de euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.