Ajutor de la stat pentru folosirea energiei ecologice

subventie, energie solara, Agentia Fondului de Mediu

Aceste documentatii trebuiau depuse la Agentia Fondului de Mediu (AFM) pana la pe 28 noiembrie 2008. La nivel national au depus documentatii 1.500 de agenti economici, iar pe 20 decembrie AFM va publica lista instalatorilor validati.

Botosanenii care doresc sa se inscrie in acest program trebuie sa aleaga un instalator si sa depuna la acesta, incepand cu 5 ianuarie 2009, cererea de inscriere si actele necesare (actul de identitate si actul de proprietate in copie). De asemenea, trebuie sa-i plateasca 10% din costul proiectului.

Suma maxima acordata de un proiect este de 25.000 de lei. Pentru 2009 suma totala prevazuta este de 400 de milioane de lei, care provine din taxa de poluare pentru autovehicule”, declara Sorin Grindei, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului.

Costul proiectului include costul sistemului de incalzire plus cheltuielile eligibile precizate in ghidul de finantare (manopera, proiectarea, expertize, verificari). “AFM pune la dispozitie doar fondurile pentru plata echipamentelor care se achizitioneaza prin program, celelalte cheltuieli trebuie acoperite de solicitant”, mai spune Sorin Grindei.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.