Suma totala a proiectelor depuse depaseste de aproape 4 ori bugetul alocat pentru implementarea solutiilor de e-Guvernare

proiecte, finantare, e-guvernare

Pentru operatiunea 1 “Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, s-au inscris on-line pana la ora 16.30, ora inchiderii, 117 proiecte in valoare de peste 400.000.000 lei. Valoarea totala a acestora depaseste de aproape patru ori totalul bugetului dedicat acestui apel, in valoare de 105.000.000 lei.

Cele mai interesate de aceasta operatiune au fost institutiile publice din regiunea Nord – Vest, care au depus un numar de 28 de proiecte, in timp ce institutiile din regiunea Sud -Vest au depus doar 7 proiecte. In ansamblu, institutiile din toate zonele tarii s-au aratat interesate de aceasta operatiune care vizeaza dezvoltarea serviciilor administrative prin mijloace electronice moderne.

Pentru operatiunea 4“Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar”, la nivel national, s-au inscris on-line proiecte in valoare de 82.099.041 lei, depasind bugetul total alocat acestui apel de proiecte in valoare de 71.000.000 lei. Toate institutiile care au aplicat la aceasta operatiune sunt din Bucuresti.

Prin finantarile acordate in cadrul acestei operatiuni, se va urmari dezvoltarea de sisteme nationale informatice pentru gestionarea activitatilor legate de sanatate, colectarea si procesarea de informatii din surse complementare, cu scopul de a fi folosite, analizate, interpretate si utilizate atat de catre profesionistii din sistemul de sanatate cat si de catre public.

Importanta absorbtiei fondurilor europene pentru domeniul IT&C a fost semnalata de numeroase ori de catre ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Károly Borbély, care a declarat ca “interesul deosebit manifestat de autoritatile publice centrale sau locale pentru implementarea de solutii specifice IT&C e normal daca ne uitam la trendul existent la nivel european, la avantajele oferite atat cetatenilor, mediului de afaceri dar si institutiilor publice. Cresterea transparentei autoritatilor publice, oferirea de servicii publice de calitate disponibile printr-un simplu click 24 de ore din 24, gestionarea eficienta a resurselor, economii la buget sunt doar cateva dintre avantajele oferite de utilizarea acestor sisteme. Odata cu inchiderea acestor apeluri de proiecte putem spune ca in perioada urmatoare vom asista la o transformare fundamentala a serviciilor publice prin orientarea acestora catre nevoile cetatenilor si mediului de afaceri. Mai mult finantarile nu se vor opri aici, ele continua, iar prin actiunile sale Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei va urmari si in continuare dezvoltarea durabila a Romaniei prin utilizarea cat mai eficienta a fondurilor structurale gestionate.”

In luna decembrie se vor inchide 4 apeluri de proiecte. Doua dintre ele sunt pentru operatiunile Domeniului Major de Interventie 3 “Dezvoltarea E-Economiei”, apeluri care se vor incheia in data de 12.12.2008 si a caror beneficiari sunt IMM-urile. in data de 15.12.2008 se vor incheia si apelurile de proiecte pentru Domeniul Major de Interventie 1, operatiunea 1.4 “Sustinerea conectarii unitatilor scolare la internet prin conexiuni broadband” si Domeniul Major de Interventie 2, operatiunea 3 “Sustinerea implementarii de aplicatii de e-educatie”.

Pentru a indeplini conditiile de transmitere, proiectele inscrise on-line pana la data de 28.11.2008, trebuie sa fie depuse in termen de 5 zile lucratoare de la inregistrarea on-line, la registratura MCTI, din B-dul Libertatii. Nr.14, Sector 5, Bucuresti.

Pentru mai multe detalii cu privire la fondurile structurale in domeniul IT&C, va rugam sa contactati reprezentantii Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale la telefon 021.311.41.55 sau e-mail [email protected], sau sa consultati site-ul http://fonduri.mcti.ro.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.