Prima reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare pentru Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013

proiect, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Comisia Europeana, Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre

La reuniune au fost prezenti reprezentanti ai statelor participante in program (Romania, Bulgaria, Grecia, Turcia, Armenia, Georgia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina), precum si oficiali ai Comisiei Europene.

Romania, prin Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a organizat acest eveniment in calitate de Autoritate Comuna de Management a programului.

Comitetul Comun de Monitorizare este organismul decizional al Programului Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013. Astfel, in cadrul sedintei din data de 16 decembrie au fost aprobate urmatoarele documente: Regulile de Procedura ale Comitetului Comun de Monitorizare, Planul Anual de Lucru al programului pentru anul 2009, Planul Anual de Comunicare pentru anul 2009, Strategia Multianuala de Asistenta Tehnica si Bugetul de Asistenta Tehnica pentru anul 2009.

Totodata, s-a decis ca lansarea oficiala a programului, precum si lansarea primului apel pentru propuneri de proiecte vor avea loc la jumatatea semestrului viitor.

In vederea indeplinirii obiectivului sau cheie, anume “O dezvoltare economica si sociala durabila mai puternica a regiunilor din bazinul Marii Negre”, programul isi propune sa stimuleze cooperarea in regiune, in domenii diverse, precum: dezvoltarea economica si sociala, protectia si conservarea mediului si promovarea activitatilor “people to people”, prin crearea de parteneriate durabile intre principalii factori care activeaza in zonele de granita.

Bugetul total, comun pentru intregul program pentru perioada 2007-2013, este de 18.863.479 Euro din care 17.305.944 Euro contributia Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI) si 1.557.535 Euro cofinantare nationala. Alocarea fondurilor IPA pentru finantarea participarii Turciei la program este de 1.000.000 Euro pe an pentru perioada 2007 – 2009.

Mai multe informatii despre Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013 si despre oportunitatile de finantare pe care le ofera pot fi gasite pe pagina web a programului: www.blacksea-cbc.net.

Sursa: , Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.