Infrastructura urbana din regiunea Sud Muntenia reabilitata cu fonduri Regio!

ADR Sud Muntenia, contract, POR, finantare, proiecte, cerere

Beneficiarul proiectelor ce au ca obiectiv reabilitarea infrastructurii urbane este municipiul Curtea de Arges, localitate situata in partea de nord a judetului Arges.

Cele trei contracte semnate primesc asistenta nerambursabila din Regio, Axa prioritara 1 “Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, Domeniul major de interventie 1.1 “Planuri integrate de dezvoltare urbana”, pentru orasele/municipiile – centre urbane, altele decat polii de crestere si polii de dezvoltare urbana desemnati prin HG nr. 998/2008, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cele trei contracte de finantare semnate fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) a municipiului Curtea de Arges care are o valoare totala de 55.652.169,74 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 43.236.950,22 lei. Potrivit PIDU, cele trei contracte au urmatoarele caracteristici:

1. “Cresterea calitatii infrastructurii rutiere in municipiul Curtea de Arges” (durata de implementare: 36 de luni) – in valoare totala de 47.649.554,76 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile de 37.196.083,26 lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).

Obiectivele specifice ale proiectului vizeaza urmatoarele: fluidizarea traficului si imbunatatirea conditiilor de transport din cartierele Marina Postei, Noaptes, Cartier Est Valea Sasului-Groape din municipiul Curtea de Arges, ceea ce va permite accesul facil la reteaua de drumuri nationale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Arges – Ramnicu Valcea; cresterea gradului de siguranta a circulatiei; modernizarea retelei de strazi orasenesti, din cartierele Marina Postei, Noaptes, Cartier Est Valea Sasului-Groape, ceea ce va conduce la cresterea atractivitatii locatitatii din perspectiva mediului de afaceri, ca premisa a dezvoltarii durabile si imbunatatirii conditiilor de mediu din municipiu.

2. “Revitalizarea utilitatii cladirilor degradate prin infiintarea unui centru de recreere pentru pensionari si a unui centru de zi pentru persoanele cu dizabilitati in municipiul Curtea de Arges” (durata de implementare: 22 de luni) – in valoare de 5.843.572,60 lei, din care finantare nerambursabila de 4.475.269,96 lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).

Obiectivul specific al proiectului il constituie reabilitarea unor cladiri degradate si modernizarea acestora in vederea schimbarii destinatiei in Centru de recreere pentru pensionari, respectiv Centru de zi pentru persoane cu dizabilitati. Prin implementarea acestui proiect se urmareste intarirea capacitatii administratiei publice locale de a organiza si implementa initiative in domeniul imbunatatirii infrastructurii urbane si a serviciilor sociale.

3. “Cresterea sigurantei si securitatii cetatenilor din municipiul Curtea de Arges, prin implementarea unui sistem de supraveghere video” (durata de implementare: 14 luni) – in valoare totala de 2.159.042,38 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 1.565.597,00 lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).

Obiectivul specific al acestui proiect este cresterea sigurantei cetatenilor din municipiului Curtea de Arges, pentru crearea unui mediu propice imbunatatirii gradului de confort si securitate, prin implementarea unui sistem de supraveghere video in locatii publice precum intersectii, strazi, parcuri, perimetrul scolilor, gradinitelor si alte institutii de interes public.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.