Licitatii controversate la podul Calafat-Vidin


Desi bulgarii au inceput deja constructia, infrastructura de acces la podul de peste Dunare pe partea romaneasca ar putea ramane in aer.

Podul peste Dunare care leaga Calafatul de localitatea bulgareasca Vidin va fi ridicat de spaniolii de la FCC, care au castigat licitatia pentru constructia celor circa 1,9 kilometri. Insa, pentru infrastructura de acces la pod, partea romaneasca a amanat alegerea constructorului si a consultantului din varii motive.

Noul ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a cerut deja de la Directia de credite externe, care se ocupa de desfasurarea proiectului, lamuriri privind licitatiile de selectare a consultantului si a constructorului.

“I-am cerut doamnei Teodorovici (sefa Directiei de credite externe si sotia fostului secretar de stat de la finante, Eugen Teodorovici – n.r.), lamuriri privind acest proiect. Probleme stiu ca exista si in ceea ce priveste selectarea constructorului si a consultantului. Pentru a nu pierde bani europeni, Directia a decis continuarea negocierilor cu primele doua firme clasate”, a declarat Berceanu.

Mai multe detalii: www.evz.ro

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.