Topul celor mai profitabile afaceri din Bucuresti: consultanta, comertul cu masini, farmaceuticele si constructiile

Domeniile de activitate cele mai profitabile se dovedesc a fi in Bucuresti sunt consultanta si managamentul, comertul cu autovehicule, fabricarea farmaceuticelor si constructiile. Avocatura si notariatul aduc cele mai insemnate venituri in Capitala. Cel mai mare impozit pe profit, insemnand peste 3 milioane de euro, a fost platit in 2007 de o firma de consultanta, iar cel mai mare impozit pe venit, de peste 300.000 euro, de un avocat.

Potrivit datelor Directiei Generale a Finantelor Publice Bucuresti, in topul sumelor platite ca impozit pe profit s-a aflat anul trecut o firma de consultanta si management, cu 11.435.493 lei. Pe locurile urmatoare s-au plasat firme cu activitati de: comert cu autovehicule (9.137.684 lei), fabricarea farmaceuticelor (8.119.483 lei), constructii de cladiri (7.282.074 lei) si consultanta si management (5.749.102 lei).

Comparativ cu anul anterior, topul celor mai profitabile afaceri a suferit modificari. In 2006, primele pozitii au fost ocupate de constructii (12,37 milioane lei), dezvoltare si promovare imobiliara (11,62 milioane lei) si activitati de creditare (7,38 milioane lei).

Veniturile cele mai mari au fost obtinute in 2007 de avocati. In topul primelor cinci impozite pe venit, se situeaza potrivit aceleasi surse, patru avocati. Exceptia acestui clasament este un notar aflat pe pozitia a treia.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.