Bugetul pe 2009 si “Casa verde”, posibile teme ale sedintei de Guvern

subventie, panouri solare, Agentia Fondului de Mediu, energie ecologica, Ministerul Mediului

“Nu va ascund faptul ca preocuparea mea principala este schita de proiect de buget, este cel mai important lucru pe care il asteapta opinia publica si prin care putem gasi raspunsuri la problemele economice, sociale, severe cu care ne confruntam. De aceea, vom discuta cu partenerii de la PD-L pe tema bugetului. Daca nu vom reusi in aceasta seara, in cel mai rau caz (n.r. – ne vom intalni) maine dupa sedinta de guvern”, a spus ieri Geoana.

De cealalta parte, Nemirschi a spus ca “in sedinta de Guvern de vineri, probabil, voi aborda si aceasta chestiune. Punctul meu de vedere este ca acest program nu a fost suficient de bine gandit“.

El a aratat ca, deocamdata, programul nu poate fi aplicat, intrucat nu a fost aprobat bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, desi lista instalatorilor validati este gata. Totodata, ministrul Mediului nu a exclus nici varianta anularii acestui program, prin care statul urma sa suporte o parte din cheltuielile aferente instalarii de sisteme de producere a energiei alternative.

Nemirschi a prezentat, intr-o conferinta de presa, o serie de hibe ale programului si a spus ca acestea vor fi cuprinse intr-un Memorandum pe care il va prezenta Guvernului, iar parerea Executivului va fi decisiva.

Conform actului normativ privind acest program de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana sau alte sisteme care conduc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului bugetul alocat pentru 2009 era de 520 de milioane de lei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.