Programul Rabla si credite mai ieftine, falsa salvare pentru sectorul auto

subventie, Guvern, Programul Rabla, auto

Una dintre masurile de salvare a sectorului auto este continuarea programului “Rabla”, in care vor intra anul acesta 60.000 de masini, in conditiile in care piata auto este in scadere. In plus, prima de casare crescuta de guvernul Tariceanu de la 3.000 de lei la 3.800 de lei “pentru a atinge pragul psihologic de 1.000 de euro” s-a desumflat in ultimele luni la “pragul” de 880 de euro, dupa ce moneda nationala s-a depreciat fata de euro.

Pachetul de masuri prevede stabilit de Guvern prevede facilitarea accesului de creditare pentru investitiile in sector, dar si pentru utilizatorii de autoturisme, prin bonificarea dobanzii. Aceasta masura este insa afectata de reducerea puternica a creditarii din ultimele luni, care, alaturi de cresterea dobanzilor pentru credite a ajutat prea putin piata auto.

Alte masuri ce privesc relansarea industriei auto prevad reducerea impozitului pe profit investit in dezvoltarea si modernizarea produselor, tehnologiilor si a noilor capacitate de producere componente auto si scurtarea procesului de analizare si promovare a proiectelor de accesare a fondurilor structurale.

Mai multe detalii: www.frontnews.ro

Sursa: Frontnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.