Protectia mediului, un proiect mondial sprijinit pe suma initiativelor mici

protectie mediului, proiect, ONG

Si drumul va fi cu atat mai greu cu cat motivatia rezultatului imediat nu exista in acest caz, iar efectele actiunilor disparate ale autoritatilor, ONG-urilor si ale fiecarui cetatean sunt greu de contorizat pe termen scurt.

Cea mai recenta masura care vizeaza protectia mediului si care a devenit realitate de la 1 ianuarie 2009 este impunerea unei taxe in cuantum de 20 de bani/bucata pentru pungile de tip sacosa confectionate din materiale nebiodegradabile, oferite gratuit, pe care comerciantii trebuie sa o plateasca lunar. Unii dintre ei au ales sa ofere pungile de plastic contra cost, altii sa introduca sacosele din hartie, dar tot contra cost.

Primele rezultate ale acestei masuri vor putea fi cuantificate intr-un timp relativ scurt. Pentru a evalua impactul avem ca termen de comparatie situatia actuala – 5 miliarde pe pungi de plastic folosite anual de romani – iar pentru o estimare avem exemplul tarilor europene: masura a determinat reducerea cu 90% a numarului de pungi folosite zilnic de irlandezi.

Mai multe detalii: www.frontnews.ro

Sursa: Frontnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.