Sprijin pentru dezvoltarea IMM-urilor din Regiunea Centru

imm, dezvoltare, Regiunea Centru, investitii

Enterprise Europe Network este o retea europeana formata din peste 550 de organizatii partenere din 40 de tari, avand ca scop promovarea competitivitatii si inovarii in Europa si in afara ei. Regiunea Centru si Regiunea Nord Vest sunt regiunile romanesti care au creat un parteneriat in cadrul Retelei Europene pentru Intreprinderi (Enterprise Europe Network), prin proiectul BISNet Transylvania.

Cu un buget total de aproximativ 1.450.000 Euro, reteaua BISNet ofera IMM-urilor din Regiunea Centru oportunitatea de a se putea dezvolta, prin indentificarea de parteneri de afaceri in Europa, a unor furnizori de tehnologie pentru domenii specializate, precum si posibilitatea promovarii tehnologiilor produse in regiune pe piata europeana.

Acces la informatii din domeniul politicilor europene, a legislatiei europene de interes pentru mediul de afaceri, informatii si asistenta specializata cu privire la programele si oportunitatile de finantare existente in domeniul cercetarii, inovarii si dezvoltarii afacerilor; sprijin in vederea participarii IMM-urilor la targuri si evenimente de promovare organizate de institutii similare din Europa, sunt alte avantaje si servicii ce pot fi obtinute gratuit prin intermediul acestei retele de catre IMM-urile din Regiunea Centru.

Proiectul se va derula pe perioada a 36 de luni, pana in 31 decembrie 2010, si va sprijini accesul a 10.000 de IMM-uri din regiunile Centru si Nord-Vest la informatii cu caracter european, asistarea a peste 200 de firme pentru gasirea de parteneri de afaceri, facilitarea participarii a peste 150 de firme la evenimente organizate pentru gasirea de parteneri de afaceri in Europa, precum si promovarea a peste 200 de oportunitati de investitii in Europa.

“Serviciile de sprijin pe care le ofera reteaua BISNet Transylvania, reprezinta pentru o firma un plus valoare adaugat la competitivitatea sa in mediul de afaceri din regiune. Accesarea acestor servicii va deschide calea spre noi oportunitati de investitii. Asigurarea unei mai bune vizibilitati a IMM-urilor din regiune si accesul la informatii specializate din domeniul politicilor de cercetare si inovare, a legislatiei europene si a programelor de finantare vor reusi sa detaseze aceste firme la nivel local, astfel societatile comerciale romanesti vor reusi sa-si promoveze serviciile oferite la nivel european.

IMM-urile din Regiunea Centru, interesate de dezvoltarea propriilor afaceri si care doresc sa acceseze sau sa beneficieze de aceste oportunitati, pot contacta expertii ADR Centru care le vor oferi sprijinul necesar” a declarat Simion Cretu, director general ADR Centru.

Expertii ADR Centru pot fi contactati prin e-mail, la adresa [email protected], telefonic la numerele 0358 401 276 sau 0358 401 702, precum si la sediul ADR CENTRU.

Institutiile partenere care ofera servicii in cadrul retelei BISNet Transylvania sunt: ADR Nord-Vest, ADR Centru, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Brasov, CENTI Cluj – Centrul de Transfer Tehnologic din cadrul ICIA-INOE – Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Opto-electronica, Incubatorul de Afaceri INCDIE ICPE–CA de la Sfantu Gheorghe (din cadrul Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti) si Banca Transilvania, prin Clubul Intreprinzatorului Roman, cu sucursale in toate cele 12 judete ale Macroregiunii I.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.