In curand va incepe modernizarea Aeroportului Oradea

aeroport, Oradea, modernizare

Potrivit acestuia, firma americana Search Corporation a prezentat comandantului Aeroportului Oradea si conducerii CJ Bihor studiul de fezabilitate pentru realizarea lucrarilor la infrastructura de transport.

Pista de decolare/aterizare va avea o lungime de 2.400 de metri, o latime de 45 de metri, comparativ cu dimensiunile actuale de 1.800 de metri, respectiv 30 de metri. Lucrarile sunt estimate la 20 milioane de euro si urmeaza sa fie acoperite din fonduri europene. Radu Tirle a precizat ca Romania dispune de 76 milioane de euro alocate de Uniunea Europeana pentru modernizarea de aeroporturi, in special piste.

“Daca pista de la aeroport era de 2.400 de metri, asa cum ne-am propus sa o facem si nu 1.800 de metri cum este in prezent, avionul care a ratat aterizarea vinerea trecuta ar fi ramas pe pista si nu ar fi iesit in decor”, a precizat presedintele CJ, referindu-se la incidentul din 16 ianuarie, cand primul avion cu oaspeti la vanatoarea de la Balc a iesit de pe pista si s-a oprit in gardul imprejmuitor al aeroportului.

Specialistii de la Search Corporation vor reveni la Oradea in maxim doua saptamani. Pe langa lucrarile la pista, la calea de rulare si platforma, se preconizeaza modernizarea balizajului luminos, precum si a terminalului.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.