Masurile 112, 141 si 142 pentru PFA si consultantii din CLCA

PNDR, propuneri, masuri, seminar, agricultura

Seminarul a constat in prezentarea masurilor 112 – Instalarea tinerilor fermieri, 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta si 142 – Infiintarea grupurilor de producatori.

Prezentarea acestor masuri a avut ca scop intelegerea si insusirea modalitatilor de lucru pentru accesarea fondurilor financiare prevazute in PNDR, precum si evidentierea pasilor ce trebuie urmati pentru intocmirea documentatiilor necesare.

Consultantii si persoanele fizice autorizate din agricultura au primit materiale-suport constand in brosuri si pliante care contin modele de documente si formule de calcul.

Discutiile au continuat cu prezentarea celor mai frecvente probleme care apar in procesul de accesare a celor trei masuri, pe primele locuri in aceasta privinta situandu-se lipsa actelor care sa ateste proprietatea, in special in zonele de munte, si cumpararea terenurilor cu chitante de mana.

Cei prezenti la intalnire au facut propuneri in vederea simplificarii modalitatii de intocmire a documentatiei pentru masurile perezentate. (Ing. Geta DUMBRAVA, OJCA Vrancea)

Sursa: Agentia Nationala de Consultanta Agricola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.