Castigatorii premiilor Cele Mai Bune Rapoarte, editia a 5-a

Vineri, 16 februarie 2007, a avut loc evenimentul prilejuit de decernarea premiilor pentru “Cele Mai Bune Rapoarte Anuale realizate de ONG-uri din Romania” gazduit de Ambasadorul Marii Britanii, domnul Robin Barnett la resedinta sa.

Evenimentul a fost organizat de Federatia Forumul Donatorilor din Romania si Vodafone Romania.

La concurs s-au inscris 37 de organizatii neguvernamentale si au fost lansate 8 categorii de premii.

Castigatorii celei de-a 5-a editii sunt:

– Premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mari (cu buget peste 100.000 Euro) a fost castigat de Salvati Copiii Romania.

– Premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri medii (cu buget intre 21.000 euro si 99.999 Euro) a fost castigat de Fundatia Chance for Life.

– Premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de ONG-uri mici (cu buget sub 20.000 Euro) a fost castigat de Fundatia de Ecologie si Turism Potaissa.

– Premiul pentru raportul cu cea mai buna reflectare a activitatii de voluntariat a fost castigat de organizatia Habitat pentru Umanitate Cluj.

– Premiul pentru reflectarea in raportul anual a campaniei 2% a fost castigat de Fundatia Hospice Casa Sperantei.

La aceasta categorie, Asociatia pentru Relatii Comunitare a suplimentat premiul cu inca 1500ron.

– Premiul “Un pas pentru sustenabilitate” pentru reflectarea in raportul anual a activitatilor generatoare de venituri a fost castigat de Fundatia Alpha Transilvana.

– Premiul pentru cel mai bun raport anual realizat de organizatii neguvernamentale din mediul
rural a fost castigat de Asociatia Interetnica Impreuna Unirea.

– Premiul pentru cea mai buna reflectare a activitatii de advocacy si imbunatatire de politici publice a fost inmanat de Jan Karpowicz si initiat de World Learning. La aceasta categorie au fost doi castigatori: Asociatia pentru Promovarea Femeii din Romania si Salvati Copiii Romania.

La categoria de organizatii din mediul rural, organizatiile nominalizate: Asociatia Interetnica din Ogra si Fundatia pentru Initiative Comunitare Cojocna, au fost premiate de catre Sandra Pralong, Presedinta Fundatiei SynergEtica cu cate un cec a cate 8 ore de consultanta si instruire in relatii publice si/sau stangere de fonduri.

Castigatorii au fost desemnati de catre juriul “Celor mai bune raporte anuale”, format din Rarita Szakats – directorul Fundatiei AltArt, Costel Slave – Eurosucces, Ioana Morovan -The Money Channel, Monica Loloiu – Comisia Europena la Bucuresti, Florin Nitu – World Learning, Cristina Nicolescu – Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat, Nicu Scorus, Catalin Gheorghe, Roxana Muresan de la Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Cu ocazia celei de-a 5-a editii a fost lansata a doua editie a ghidului “9 Pasi pentru realizarea unui raport anual de succes”, care are un capitol nou privind reflectarea in raportul anual a activitatii de voluntariat.

La ceremonia de premiere au participat reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, mass mediei,
mediului de afaceri, mediului politic printre care: ASR Principesa Margareta -Presedinte al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, Bogdan Chiritoiu – Consilier prezidetial, Alexandru Gussi – Consilier prezidetial, Thomas Kleininger, Directorul de comunicare al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, reprezentanti ai Ambasadei Norvegiei, Austriei, Olandei si Frantei la Bucuresti.

Pentru detalii detalii suplimentare:

Magdalena Ciobanu Stoian

Telefon: 021 311 88 11

E-mail: [email protected].

Sursa: Federatia Forumul Donatorilor din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.