Proiectele din cadrul POR 2007-2013 nu mai au nevoie de Avizul Natura 2000 – exceptie fac ariile naturale de interes comunitar

Aviz Natura 2000, fonduri comunitare

Aceasta adresa cuprinde o nota emisa de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului referitoare la solicitarea si emiterea Avizului Natura 2000.

In conformitate cu aceasta nota, prin OUG nr.164/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2005 privind protectia mediului s-a abrogat prevederea conform careia “Pentru orice proiect finantat din fonduri comunitare este necesara obtinerea avizului Natura 2000”.

Astfel, avizul Natura 2000 va fi solicitat doar pentru proiecte mai mari de 50 de milioane de euro, din alte sectoare decat protectia mediului, precum si in cazul proiectelor propuse a fi implementate in arii naturale protejate de interes comunitar.

Tinand cont de faptul ca prin Programul Operational Regional 2007-2013 nu se finanteaza proiecte mai mari de 50 de milioane de euro, putem concluziona ca Avizul Natura 2000 va fi solicitat doar pentru proiectele care au o legatura directa cu ariile naturale protejate de interes comunitar.

Textul integral al acestei Note.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.