CJ Covasna doreste sa se retraga din Asociatia Europeana a Alesilor Montani

Covasna, finantare, asociatie

Consiliul Judetean a aderat la aceasta asociatie in urma cu doi ani, cu speranta ca astfel i se va deschide o cale in plus catre fondurile europene destinate dezvoltarii zonelor montane. Intre timp insa, conducerea institutiei a ajuns la concluzia ca nu a avut mare lucru de castigat si ca ar fi mai oportun sa foloseasca in alte scopuri sumele de bani cu care trebuie sa cotizeze in contul asociatiei.

“In cei doi ani de la aderare, Consiliul Judetean a raspuns pozitiv la toate demersurile initiate de AEM, insa actiunile concrete de colaborare in unele proiecte ce ar fi trebuit sa ajute la dezvoltarea zonelor montane din judetul nostru nu s-au materializat. Luand in considerare acest aspect si faptul ca, incepand din anul 2008, CJ Covasna s-a implicat in foarte multe proiecte cu finantare europeana, consider neoportuna participarea in continuare la activitatile asociatiei si propun folosirea fondurilor pentru alte scopuri” – sustine vicepresedintele CJ, Demeter Janos.

In urma cu doi ani, cand s-a pus problema aderarii la AEM, hotararea a fost adoptata cu 21 de voturi pentru si sase abtineri. Printre consilierii care au avut rezerve cu privire la acest proiect s-a numarat si avocatul Sabin Calinic (PSD), care a solicitat mai multe informatii despre activitatea asociatiei, recomandandu-le autoritatilor sa nu adere la o “forma fara fond sub umbrela integrarii” si sa nu “se asocieze de dragul asocierii”.

Potrivit hotararii adoptate in septembrie 2006, Consiliul Judetean Covasna ar fi trebuit sa cotizeze la bugetul AEM cu 600 de euro in primul an, 1.200 euro in cel de-al doilea si 2.000 de euro in cel de-al treilea an. Din aceasta asociatie fac parte reprezentanti din 11 tari europene.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.