Specialisti din Austria in domeniul I.T. si al Societatii Informationale vor acorda consultanta M.C.S.I.

Uniunea Europeana, Austria, proiecte

Cei doi au discutat despre proiectele M.C.S.I.: e-Romania, strategiile nationale de broadband, trecerea de la televiziunea in sistem analog la cel digital si serviciul universal, precum si despre preluarea experientei Austriei in implementarea sistemelor de e-guvernare.
In acest context, mai multi specialisti in domeniul I.T. si al Societatii Informationale se vor deplasa la Bucuresti in perioada imediat urmatoare.

Impreuna cu specialistii romani, ei vor identifica proiecte concrete in domenii cum ar fi: implementarea directivei privind serviciile, cadrul de interoperabilitate in serviciile electronice, strategiile de dezvoltare a societatii informationale sau cadrul institutional dezvoltat in vederea promovarii societatii informationale si vor oferi consultanta pe marginea acestora.

Austria este primul stat membru al Uniunii Europene care a reusit sa detina 100% din serviciile publice online.
Astfel, pentru fiecare serviciu public din cele 20 identificate ca fiind servicii de baza la nivel European (12 pentru populatie si 8 pentru mediul de afaceri), fiecare cetatean sau reprezentant al mediului de afaceri are posibilitatea de a accesa serviciul printr-un canal electronic complet tranzactional.

Chiar si cu introducerea noii metode de evaluare la nivel European a serviciilor, in functie de gradul de sofisticare (la nivel European sunt 5 grade de sofisticare a serviciilor electronice: informarea, interactiunea, interactiunea bidirectional, tranzactionarea si personalizarea), Austria are 99% din servicii ce indeplinesc criteriul maxim.

Acest lucru face ca Austria sa fie lider in domeniu conform evaluarii anuale a Comisiei Europene privind indeplinirea Strategiei i2010.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si al Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.