Lectie de comunitate pe banii UE

Uniunea Europeana, voluntariat, proiect

In judetul Arad se deruleaza in aceasta perioada proiectul de voluntariat european “Cultural Clusters – to be discovered”, nominalizat ca fiind cel mai bun proiect de tineret pe anul 2008 realizat in Romania. Acesta este pus in practica de Asociatia Millennium Center Arad, impreuna cu alte 33 de organizatii si voluntari din 21 de state din Europa si nu numai.

Derularea proiectului a inceput in decembrie 2007 si continua pana in mai 2009, cu participarea a 52 de voluntari straini. Una dintre cele mai importante etape ale proiectului s-a desfasurat la Sintea Mare, unde, in ultimele sase luni, doua voluntare din strainatate, Daniela Stockl si Juliane Stockmann, au realizat o serie de activitati pentru comunitate, cu ajutorul copiilor.

Astfel, a fost organizata o olimpiada a copiilor intre 6 si 14 ani, a fost creat un concept pentru realizarea unui muzical despre Europa, s-a predat limba engleza si s-a editat un ziar al comunitatii. Mai mult decat atat, a fost organizata si o actiune de colectare a deseurilor.

Lectie de mediu

“Comunitatea este acum mult mai curata, datorita activitatii de ecologizare in urma careia au fost stransi 10 saci de gunoi”, a mentionat Anca Oprea, asistent coordonator al Asociatiei Millennium Center Arad. In fiecare activitate realizata de cele doua voluntare au fost implicati si localnicii, numarul copiilor care au participat la proiect fiind de aproximativ 200.

Proiectul este realizat cu sprijinul Comisiei Europene, prin Serviciul European de Voluntariat din cadrul programului “Tineret in Actiune”.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.