Salariu minim pe economie pentru personalul angajat in gestionarea fondurilor europene

fonduri europene, Guvern, buget, imm

In 2007 – zero, in 2008 – practic 0 – in conditiile in care personalul angajat care sa lucreze in acest domeniu este extraordinar de numeros si o decizie pe care al luat-o la nivelul Guvernului este aceea ca toate aceste persoane isi vor primi sporul de 75% doar daca isi indeplinesc obiectivul pe care noi il avem in bugetul de stat de absorbtie a fondurilor europene. Aceasta inseamna ca nu ii mai chinuiesc pe cei care vin cu depunerea de proiecte, ci merg ei sa ii ajute pe cei care depun proiecte.

Daca nu, nu primesc nici sporuri. Propunerea este ca ei sa ramana cu salariul minim pe economie, pentru ca nu isi fac treaba. Nu putem, deci, ca pe de o parte, din taxe si impozitele pe care toti le platim sa avem acest tip de stimulant si, in acelasi timp, sa constatam aceasta lipsa totala de implicare, indiferent despre ce domeniu vorbim. Este generalizata situatia. Bataie de joc, nesimtire si o lipsa totala de responsabilitate.

In ceea ce priveste monitorizarea din partea Guvernului a fiecarei actiuni, fie ca este vorba despre un program de investitii desfasurat la nivelul unei comune, fie ca este vorba de autostrada, va fi o monitorizare la nivelul cel mai inalt, al Guvernului, al primului-ministru si a mea. si vreau sa stiti ca fiecare proiect si fiecare euro care trebuie sa intre in aceasta tara si care poate sa intre in acest moment, va intra in Romania.

Primele 144 de proiecte pentru IMM-uri, va spun cu placere, ca au fost aprobate. Aceasta este vestea buna. Vestea proasta este ca au fost aprobate dupa noua luni. Noua luni de zile in care nimeni dintre cei care lucreaza in acest domeniu nu stiu sa explice de ce a trebuit sa asteptam atat ca aceste intreprinderi mici sa beneficieze de ajutor. si va mai pot spune: sute de proiecte pe un domeniu important care au fost descoperite intr-un loc foarte interesant – intre toaleta si chicineta, depozitate.

La Ministerul Mediului, puteti sa-l intrebati pe domnul ministru ce neplaceri a avut cand au venit diversi solicitanti sa intrebe ce s-a intamplat cu proiectele lor. Cautandu-le, dupa 10 zile, au aflat unde erau aceste proiecte: in paza si grija nimanui, si acest lucru a caracterizat o guvernare fara nici un fel de responsabilitate, rusinoasa, de altfel.”, afirma vicepremierului Dan Nica, la finalul sedintei de guvern din 29 ianuarie 2009.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.