In 2007, trei scheme de finantare pentru IMM-uri din fondurile structurale

In 2007, fondurile structurale disponibile pentru IMM-uri vor fi alocate prin intermediul a trei scheme de finantare, doua vizand investitiile, o a treia vizand consultanta.

In perioada 2007- 2013, IMM-urile au disponibile, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru cresterea competitivitatii economice, 630 de milioane de euro.

Prima schema va finanta proiecte de cel mult 200.000 de euro, pentru achizitia de patente, brevete sau utilaje noi pentru modernizarea capacitatilor de productie, explica Florentina Ionescu, consilier superior la Agentia Nationala pentru IMM-uri. Ajutorul nerambursabil nu se va incadra in schema de ajutor de stat “de minimis”, potrivit careia agentul economic este monitorizat zece ani si nu poate primi ajutoare nerambursabile mai mari de 200.000 de euro in trei ani consecutivi.

O a doua schema va acorda ajutoare nerambursabile de pana la 1,5 milioane euro, in cadrul unor proiecte care vor putea depasi 3 milioane de euro. Pentru intreprinderile mici din Bucuresti-Ilfov solicitantul trebuie sa aiba o cofinantare de 40%, pentru cele din tara 30%, iar pentru intreprinderile mijlocii cofinantarea este 50%, respectiv 40%.

A treia schema care va fi disponibila priveste consultanta, si va finanta studii de fezabilitate pentru dezvoltarea afacerii.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.