Lansarea componentei ICT PSP din Programul CIP

it, program, finantare, proiecte

Componenta ICT PSP (Information Communication Technologies Policy support Programme) are un buget total de 728.4 milioane euro. in cadrul programului sunt vizate teme precum servicii de e-government eficiente si interoperabile, servicii e-inclusion, servicii e-health, librarii digitale, etc. (www.ec.europa.eu)

Programul CIP ICT PSP pentru domeniul IT se incadreaza in initiativa i2010 care contine numeroase instrumente politice si financiare pentru o gama larga de domenii de interes. Asigurarea celei mai bune utilizari si asimilarea ICT este un obiectiv cheie al cadrului strategic de lucru pentru i2010, ale carei actiuni sunt finantate prin surse variate.

Anual se lanseaza o competitie de proiecte.

Beneficiarii acestui program de finantare sunt atat institutiile publice dar si intreprinderile private, mici si mijlocii, participarea fiind deschisa tuturor in cadrul consortiilor internationale formate.

Programul lanseaza mai multe teme anual care se finanteaza prin trei tipuri de instrumente: proiecte pilot A, B si retele tematice. Bugetul estimativ pe anul in curs, 2009, pentru compenenta ICT PSP este de aproximativ 107.5 milioane euro.
Mecanismul de finantare urmareste crearea de consortii internationale de minim 3-7 parteneri in functie de tipul de proiect, finantarea fiind in avans de 50% din valoarea proiectelor. Retelele tematice pot insa accesa o finantare pana la 100%.

Depunerea proiectelor, evaluarea si finantarea se face direct de catre Comisia Europeana.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, reprezinta Punctul de Contact National (NCP) reprezentat prin Viorel Gaftea, tel. 021-3114123. Adresa web pentru promovarea programului este: www.e-administratie.mcti.ro.

La prima competitie din 2007 Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a participat cu doua propuneri de proiecte, din care proiectul EUROPEAN CIVIL REGISTRY NETWORK – ECRN (www.ecrn.eu), este finantat de Comisia europeana.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va organiza o sesiune informativa in care va prezenta programul CIP ICT PSP si operatiile necesare pentru accesarea fondurilor.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.