Cel mai mare parc de distractii din Moldova este aproape de realizare la Botosani

Botosani, POR, finantare, Uniunea Europeana

Proiectul care va fi realizat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pe axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila a turismului regional si social” are o valoare aproximativa de 83.991.699 lei.

Parcul va fi construit pe o suprafata de 483.860 de mp, in apropierea DN 29A, spre Suceava si va beneficia de un patinoar artificial pe perioada de iarna care va fi utilizat atat pentru patinaj cat si pentru partidele amicale de hochei, iar vara acesta se va transforma in pista de rolleri.

Un strand cu o lungime de 50 m prevazut cu o trambulina de 10 m si un tobogan pentru copii, plus plaja aferenta, un bazin de inot, sase terenuri de sport pentru tenis si baschet, trasee pentru biciclisti, locuri de joaca pentru copii dar si parcaje auto sunt doar o parte din beneficiile unuia dintre cele mai mari proiecte castigate de municipalitatea botosaneana cu bani europeni.

“In urma verificarilor efectuate cererea de finantare pentru proiectul privind Parcul de agrement turistic si sportiv Cornisa a fost acceptata si se trece la urmatoare etapa. Este un lucru care nu poate decat sa ne bucure asta in conditiile in care saptamana viitoare semnam contractul de finantare pentru Axa 2 POR pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor de centura. Am mai spus-o si o repet, intr-un an atat de greu din punct de vedere financiar proiectele cu finantare europeana sunt sansa noastra de a continua dezvoltarea orasului”, a declarat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.