Constructia Vamii Radauti Prut – Lipcani este estimata la 28,8 milioane de lei

vama, Uniunea Europeana, program, finantare

Presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, si prefectul Cristian Roman, au inaintat o adresa catre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Finantelor Publice prin care solicita acordarea cu prioritate a fondurilor necesare inceperii lucrarilor de constructie a vamii de la Radauti Prut.

“Vama are o importanta nu doar judeteana, ci nationala si europeana. Noi facem tot ce tine de noi, insa fara bani de la bugetul de stat nu putem sa incepem lucrarile. Alta solutie nu este, decat aceea de a primi sprijin guvernamental”, a declarat Tabuleac.

Deschiderea punctului de trecere a frontierei Radauti Prut- Lipcani este solicitata cu insistenta si de autoritatile din Republica Moldova, in contextul in care pe malul moldovean al Prutului a fost construita in urma cu trei ani o vama moderna. Legatura intre cele doua localitati ar urma sa se faca pe un pod care a fost construit printr-un program finantat de Uniunea Europeana. Lucrarea a fost finalizata in 2005 si a costat peste trei milioane de euro.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.