Emil Boc: “Factura la incalzire va fi redusa cu 33% prin reabilitarea termica a blocurilor”

reabilitare termica, Guvern, Emil Boc

Reabilitarea termica a blocurilor de locuit este o prioritate a acestui Guvern, pentru ca, pe de o parte, dam de lucru economiei romanesti, pe de alta parte cream locuri de munca si, nu in ultimul rand, factura la energia termica a cetateanului va fi cu 33% mai mica, dupa ce blocul va fi reabilitat, anvelopat din punct de vedere termic”, a spus premierul.

El afirmat ca, in orasele mici, consiliile locale au posibilitatea de a esalona cheltuielile de reabilitare prin rate lunare, in functie de veniturile fiecarei persoane. Boc a precizat ca va avea loc o esalonare a datoriilor de la un an la cinci ani, astfel incat persoanele cu venituri mici sau foarte mici sa poata achita sumele ce le reveneau pentru reabilitarea termica a blocurilor.

El a precizat ca, fata de prevederea anterioara a legii, contributia asociatiilor de locatari scade de la 33% la 20% si se mareste ponderea contributiei Guvernului de la 32% la 50% din costul total al reabilitarii termice a blocurilor. In prezent, aceste cheltuieli erau acoperite de Guvern, primarii si asociatii de locatari, fiecare contribuind cu cate 33%.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.