Bani publici, irositi pentru “igienizare”

fonduri europene, Iasi, Phare

Imobilul urma sa fie reabilitat in cadrul unui proiect Phare, dar presedintele CJ, Constantin Simirad, a anuntat ca nu mai vrea sa deruleze proiectul si ca ar muta in acel spatiu servicii ale institutiei. Graba sefilor CJ de amenajare a cladirii este foarte mare, deoarece au decis sa organizeze selectie de oferte si nu licitatie.

Pentru ca termenele de organizare sa fie scurte, se vor face, in aceeasi zi, doua selectii de oferte pentru lucrari la aceeasi cladire.

“Valoarea lucrarilor de igienizare la Casa Agronomului este de 40.000 lei, fara TVA, iar cea a lucrarilor de refacere a instalatiilor pentru utilitati este de 33.000 lei, fara TVA”, a anuntat Sebastian Tataru, purtatorul de cuvant al CJ. Pentru a organiza aceste selectii de oferte, ar fi trebuit luata o decizie a plenului CJ cu privire la renuntarea la proiectul Phare castigat in urma cu cativa ani.

“Este o greseala”

“Este un proiect aprobat printr-o hotarare de consiliu. Logic ar fi fost sa fim consultati si noi”, a spus Constantin Serban, consilier judetean PDL.

Fostul sef al institutiei, Lucian Flaiser, crede ca nu este normala aceasta graba. “Este o greseala”, a declarat Flaiser. De cealalta parte, Simirad spune ca alesii judeteni vor fi consultati in viitoarea sedinta, care nu a fost insa anuntata pana miercuri, cand vor avea loc selectiile. “Proiectul nu se mai poate derula pentru ca trebuia sa inceapa cu mult inainte. La prima sedinta se va renunta la contract”, a spus Simirad.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.