Strazile din statiunea Borsec, reabilitate cu bani europeni

borsec.jpg

borsecPrimaria din Borsec a castigat un proiect european pentru reabilitarea strazilor din statiune, contractul de finantare urmand sa fie semnat in perioada urmatoare.

Primarul statiunii, Mik Jozsef, a declarat ca este vorba despre un proiect in valoare de 11 milioane de lei, castigat in cadrul Programului Operational Regional, care vizeaza reabilitarea a sase kilometri de drumuri. Investitia vizeaza asfaltarea strazilor sau folosirea de piatra cubica, precum si reabilitarea trotuarelor, a santurilor si a rigolelor.

Mik Jozsef sustine ca acest proiect este vital pentru statiune si ar incheia investitiile in infrastructura de baza care s-au facut in ultimii ani. Pentru semnarea contractului mai este nevoie de un singur aviz de la Academia Romana, pentru 200 de metri de drum care traverseaza un sit Natura 2000 si pentru care trebuie obtinute aprobari speciale.

Potrivit primarului, in ultimii ani s-au investit in statiune fonduri substantiale pentru reabilitarea sistemului de canalizare, a statiei de epurare, pentru redeschiderea unei bai traditionale cu apa minerala sau pentru construirea unui centru de schi.

De asemenea, Primaria a inceput, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii, lucrarile la un centru balnear multifunctional, de care statiunea are mare nevoie pentru atragerea de turisti, dar pentru finalizarea caruia ar mai fi nevoie de 11 milioane de lei.

Borsec este una dintre cele mai vechi statiuni balneare din Romania, a carei constructie a inceput in secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic inca din a doua jumatate a secolului al XVI-lea.

Sursa: Portalul Administratie.ro

Foto: Cazare-borsec.la-famiglia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.