Subventii de 250-300 euro pe luna pentru firmele care vor lua ucenici si stagiari

proiect-medicina-cluj.jpg

Firmele care vor incadra la lucru ucenici sau stagiari vor putea primi subventii de 250 de euro, respectiv 300 de euro pe luna, de om, pentru acoperirea salariului, potrivit unui proiect de lege trimis recent de Guvern la Parlament.

Proiectul de lege vizeaza modificarea Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a leii 335/2014 privind efectuarea stagiului de practica pentru absolentii din invatamantul superior.

Proiectul prevede, printre altele:

  • Angajatorul care incheie un contract de ucenicie, in conditiile prezentei legi, beneficiaza la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contracului de ucenicie de o suma in cuantum de 1.125 de lei/luna (250 euro), acordata din bugetul asigurarilor de somaj, in limita fondurilor alocate cu aceasta destinatie”. Contractul de ucenicie va ptea fi incheiat pe 1 an, 2 ani sau 3 ani.

Aceasta prevedere reprzinta o majorare a subventiei, pentru ca in prezent statul poate acorda angajatorilor doar 300 de lei pe luna (60% din indicatorul social de referinta), suma considerata insuficienta pentru a incuraja agentii economici sa incadreze ucenici.

  • Prin acest proiecte de lege ar urma sa se faciliteze si acordarea de subventii de 1.350 de lei pe luna (circa 300 de euro pe luna), pentru acoperirea salariilor absolvenilor de facultate, incadrati in programe de stagiu. Stagiile ar urma sa dureze pana la 6 luni, cu subventiile.

Si aici ar veni o majorare substantiala, pentru ca in prezent statul poate acorda subventii din bugetul asigurarilor de somaj de numai 750 de lei pe luna pentru stagiari (150% din indicatorul social de referinta).

Mai multe detalii: startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.