Subventionarea incalzirii locuintelor

calorifer.jpg

Din 15 octombrie 2012 se depun dosarele!

Obiectiv

Ajutorarea familii si persoane singure, cu venitul mediu lunar, prin acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, precum si a unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice.

Beneficiari

Familii si persoane singure, cu venitul mediu lunar/ membru de familie mai mic de 615 lei si care utilizeaza pentru incalzirea locuiniei energie termica furnizata in sistem centralizat, gaze naturale, lemne, carbuni si combustibil petrolier.

Activitati subventionate

Compensarea procentuala a valorii efective a facturii pentru familiile care folosesc pentru incalzirea locuintelor energie termica, gaze naturale, lemne, carbuni, combustibil petrolier.

Conditii de obtinere a subventiei

Transele de venituri in functie de care se acorda ajutoarele, precum si cuantumul acestora:

 • familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza pana la 155 lei li se acorda o suma de 262 lei pentru gaze naturale si 54 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri;
 • familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 155,1 lei si 210 lei li se acorda o suma de 162 lei si 48 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri;
 • familiilor si persoanelor singure al caror venit net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure se situeaza intre 210,1 lei si 260 lei li se acorda o suma de 137 lei si 44 lei pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri.
Acte necesare
 • Cerere de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei;
 • Declaratia pe proprie raspundere privind componenta familei, veniturile acesteia si numarul de camere aferent locuintei.
 • Actele doveditoare sunt cele depuse la stabilirea dreptului la ajutor social;
 • Copii dupa buletin sau carte de identitate, cartea provizorie de identitate;
 • Copii dupa certificatele de nastere pentru copii in varsta de pana la 14 ani.
 • Cetatenii straini sau apatrizi care vor sa beneficieze de ajutorul financiar au nevoie de permisul de sedere temporara sau, dupa caz, permanenta, dar si de documentul de identitate.
 • Documente doveditoare privind veniturile permanente nete realizate de familie sau de persoana singura: orice document oficial care atesta venitul net declarat in declaratia pe proprie raspundere – adeverinte emise de angajator cu mentionarea acordarii sau neacordarii tichetelor de masa, cupoane de pensii, cupoane indemnizatii si stimulente, xerocopie carnete CEC alocatii de stat, cupoane alocatii de stat, adeverinte burse elevi sau studenti, dar si alte documente privind alte venituri permanente nete realizate.
 • Copie a unei facturi de gaze naturale pentru verificarea codului;
 • O adeverinta eliberata de asociatia de proprietari/chiriasi de luare in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei.
Alte informatii utile

Ordonanta de urgenta nr. 5 din 20/02/2003 – Monitorul Oficial, Partea I nr. 119 din 25/02/2003

Lege nr. 87 din 08/04/2008 – Monitorul Oficial, Partea I nr. 292 din 15/04/2008

Ordonanta de urgenta nr. 14 din 20/02/2008 – Monitorul Oficial, Partea I nr. 147 din 27/02/2008

Instructiuni din 25/03/2008 – Monitorul Oficial, Partea I nr. 276 din 08/04/2008

Guvernul Romaniei
Piata Victoriei nr. 1, sector 1 , Bucuresti
Telefon: +40-21-314 34 00, 319 15 64

24 thoughts on “Subventionarea incalzirii locuintelor”

 1. Nica Adrian spune:

  Buna ziua ,as vrea sa ma lamuriti daca am mai multi copii,si unul dintre ei are masina ,desi nu are servici,nu contribuie cu nimic la cheltuielile casei,nu pot beneficia de subventie?

 2. comanita irina spune:

  Buna ziua! Am inteles ca s-a dat o lege noua acum prin care studentii cu varsta pana in 26 de ani care stau in chirie (cu contract si mutatie) nu mai pot beneficia de subventie intrucat se considera ca se afla in “intretinerea” parintilor? Am depus de curand dosarul, nu am primit subventia si cand am mers sa intreb care ar fi motivul mi s-a specificat aceasta lege care este noua din cate am inteles.

 3. Carmen spune:

  Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca copii mei care sunt studenti la zi la universitatea Transilvania din Brasov, nu au nici un venit, au contract de inchiriere la fisc, au mutatie , nu au proprietati si toate actele in regula, pot primi subventie la gaze. Mentionez ca de multe ori au fost sa depuna actele, de fiecare data le-au gasit diferite chichite la acte, iar acum ca sunt toate in regula, au motivat ca nu pot primi actele pt subventie deoarece sunt intretinuti de parinti. Noi parintii stam la 100km de Brasov , iar ei stau cu chirie, deoarece nu au prins loc in camin.V-as ruga sa-mi dati un raspuns cat mai repede, deoarece numai pama poimaine, 20 noiembrie mai primesc acte, si as vrea sa stiu ce trebuie sa fac, ca fara aceasta subventie pt ei, nu stiu cun ne-am descurca. Multumesc anticipat,.
  O zi buna.

 4. caraman catalin spune:

  daca ai doua propietati poti beneficia de subventie la caldura? Va multumesc!

 5. meli spune:

  Buna. La noi in familie nu lucreaza doar sotu, are un venit lunar net de 1156.00 ron. Eu sunt caznica. Sotul meu cateodeata lucreaza si in deplasare si in acele zile are si o diurna. Intrebarea mea este daca si diurna se ia in considerare, deoarece pe adeverinta lui de salarizare nu este trecuta diurna niciodata, ca nu este in venit fix si permanent? Multumesc.

 6. Alina spune:

  As vrea si eu sa stiu daca pot beneficia de aceasta subventie in conditiile in care sunt studenta,21 ani, in Bucuresti, desi sunt din provincie, iar aici stau cu chirie, insa fara a avea contract de inchiriere incheiat. Mentionez ca nu am niciun venit sau bursa si locuiesc cu o alta studenta intr-o garsoniera (ea este in aceeasi situatie). Multumesc anticipat.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua!
   Pentru a beneficia de subventii trebuie ori sa fiti proprietarul apartamentului, ori sa locuiti cu forme legale: contract de inchiriere incheiat si inregistrat la Administratia Financiara, plus viza de flotant la adresa respectiva.
   Numai bine!
   Echipa Finantare.ro

   1. Liliana spune:

    Bună ziua am două mașinii și depășesc cu o arie de pământ gradina mă încadrez la subvenție de lemne?

 7. dumitrica adina spune:

  in ciuda faptului ca familia mea se incadreaza ,ca si venit pentru subventia la gaze ,nu mi s-a primit dosarul la primaria locala pe motiv ca nu avem act de proprietate a locuintei.parintii mei au rol la primarie pe numele tatalui meu de 44 ani la aceeasi adresa ,ne platim impozitul anual al locuintei ,desi nu avem act de prorieetate a locuintei.

 8. STAMATE MIHAELA spune:

  Buna ziua!
  Vreau sa stiu exact daca subventia la gaze se acorda si pe luna noiembrie. Deoarece factura mea de gaze amisa acum pe 27.12.2012, cu consumul regularizat, zic cei de la Gaze GDF, adica pe perioada 19 sept – 19 decembrie, contine subventia doar de pe luna decembrie si nici integrala. Daca le-am facut o sesizare in acest sens, au zis ca subventia e calculata mai mica deoarece este doar pe perioada 01-19 decembrie 2012. Asa ca in loc de 112 lei, mi s-au acordat doar 69 lei. Dar de luna noiembrie nici pomeneala sa zica ceva. Si nici luna trecuta nu am primit nimic la factura. Va multumesc!

 9. paula spune:

  buna ziua.as dori sa stiu daca este posibil sa nu platesc incalzirea,deoarece am un apartament in care nu locuieste nimeni.si nu mi se pare normal sa achit cei peste 150 de lei pe luna din moment ce nu exista locatari in acel apartament.este posibil?si cum ar trebui sa procedez?

 10. dorin spune:

  am o pensie medicala, 526 lei,si o indemnizatie de handicap gr.2 ,de 234lei,locuiesc singur intr-o garsoniera,pot beneficia de subventie pentru gaze?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Va recomand sa luati legatura cu un reprezentant al primariei sau chiar cu administratorul blocului, pentru ca ei va pot ajuta si lamuri cu privire la suma maxima in care trebuie sa va incadrati.

   Numai bine!

 11. irina spune:

  Buna ziua ,as vre sa ma lamuriti cu actele necesare pentru subventie de gaze, sunt valabile pentru orice oras ? sau difera la la localitate la alta? mie ultima cerinta mi se cere adeverinta S.C TERMOSERV S.A cu numarul persoanelor care locuiesc in imobil si nu mi se elibereaza pentru ca nu am contrac cu ei, practic ma oblica sa fac contract sa platesc niste bani anual pentru servicii care nu le folosesc! Cum sa procedez ? Va multumesc.

 12. bujor dana spune:

  va rog, se mai tine cont de capacitate masina personala

 13. Bernadett spune:

  As mai avea o intrebare.Daca sunt studenta (21 ani),nu am loc de munca si nici bursa inca trebuie sa aduc adeverinta de venitul parintilor sau nu este cazul ca sunt adulta?In acest caz ce acte sunt necesare in dosar?

 14. Bernadett spune:

  Pana la ce data pot sa depun dosarul?

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Intrebati la asociatia din care faceti parte (poate varia de la oras la oras).

   Succes!

 15. flori spune:

  Si eu as vrea sa stiu de ce la curent nu se da subventie,eu platesc cam 600 la 2 luni

 16. Puiu spune:

  Buna Ziua
  Eu am centrala termica pe curent,nu am gaz,nici cosuri de fum pentru lemne s-au soba pentru petrol.
  De ce nu ne ajuta statul si la curent, doar producem destul curent mai ales ca au inaugurat centrala de curent pe gaz de la Brazi, si celelalte centrale solare,eoliene,s-au nucleara .
  Solicit pe aceasta cale o ordonanta de urgenta pentru aprobarea subventiei de incalzire cu curent.
  Sunt batrani care au doar o camera , cum swe incalzesc acestia dac nu au soba si cos.
  Unde sunt Ecologistii sa vina sa vada burlanele la Blocuri .
  O sa fim o tara de tot rasul cand o sa vedeti la un bloc 20 de burlate la geamuri, cum iasa fum.
  Am dat tel la Guvern si mi s-a spus sa trimit o adresa cu cerea, asa ca trimiteti si voi pe adresa de I-amil [email protected] solicitare subventie pentru curent.

 17. ADRIANA GRIGORE spune:

  Spuneti-mi, va rog, ce acte trebuie sa depun daca traiesc doar din indemnizatia de crestere copil si alocatia lui? un extras de cont sau altceva?

 18. Radu spune:

  Buna! As avea si eu nevoie de un raspuns daca se poate. Stau intr-un apartament cu 3 camere impreuna cu prietena mea(care nu are domiciliul aici). Nici eu nici ea nu avem nici un venit. Ea este la facultate dar nu beneficiaza de bursa. Insa si mama are domiciliul aici dar nu locuieste aici iar tatal meu la fel dar el are flotant. As vrea sa stiu daca pensia parintilor se ia in calcul la subventie daca ei nu stau aici. Multumesc!

 19. Hanu Vasile spune:

  As vrea sa stiu,daca un membru de familie nu depaseste,350 de lei,cam cit pot primi subventionare.?

  1. ban spune:

   As vrea sa stiu exact ce acte am nevoie pentru ajutorul la gaz, in cazul in care stau in chirie eu impreuna cu fetita mea de 10 luni si nu sunt casatorita si nici pensie alimentara nu primesc. Singurul venit al nostru este 200 de lei, alocatia ei. Cat as putea primi subventionare? Multumesc.

   1. Finantare.ro spune:

    Buna ziua,

    Aveti nevoie de urmatoarele acte (depinde insa si de la primarie la primarie, deci va recomand sa mergeti chiar acolo personal sa va interesati):
    Cerere de acordare a ajutorului pentru incalzirea locuintei;
    Declaratia pe proprie raspundere privind componenta familei, veniturile acesteia si numarul de camere aferent locuintei.
    Actele doveditoare sunt cele depuse la stabilirea dreptului la ajutor social;
    Copii dupa buletin sau carte de identitate, cartea provizorie de identitate;
    Copii dupa certificatele de nastere pentru copii in varsta de pana la 14 ani.
    Cetatenii straini sau apatrizi care vor sa beneficieze de ajutorul financiar au nevoie de permisul de sedere temporara sau, dupa caz, permanenta, dar si de documentul de identitate.
    Documente doveditoare privind veniturile permanente nete realizate de familie sau de persoana singura: orice document oficial care atesta venitul net declarat in declaratia pe proprie raspundere – adeverinte emise de angajator cu mentionarea acordarii sau neacordarii tichetelor de masa, cupoane de pensii, cupoane indemnizatii si stimulente, xerocopie carnete CEC alocatii de stat, cupoane alocatii de stat, adeverinte burse elevi sau studenti, dar si alte documente privind alte venituri permanente nete realizate.
    Copie a unei facturi de gaze naturale pentru verificarea codului;
    O adeverinta eliberata de asociatia de proprietari/chiriasi de luare in calcul la stabilirea cheltuielilor de intretinere a locuintei.

    Numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.