Suma contractelor semnate cu chinezii va fi “uriasa”, peste asteptarile initiale, promite premierul Li Keqiang

Li_Keqiang.jpg

Li_KeqiangPremierul chinez Li Keqiang, aflat in vizitia in Romania, a precizat ca, pe langa memorandumurile semnate la Palatul Victoria, vor exista multe alte contracte.

“In ceea ce priveste suma, vreau sa va asigur ca este uriasa. Deseara, grupul de lucru dintre cele doua parti va discuta si proiectele privind calea ferata rapida si pe cele in domeniul infrastructurii, iar toate aceste proiecte vor depasi valoarea care este initial stabilita in contracte. Nu vreau sa spun un plafon pentru suma, fiindca as dori sa fie o surpriza”, a declarat premierul Chinei.

Sumele vehiculate neoficial ca reprezentand valoarea contractelor semnate cu ocazia vizitei la Bucuresti a premierului chinez oscileaza intre 5 si 8 miliarde euro.

Romania si China au semnat, luni, acorduri de colaborare pentru infiintarea in comun a unui parc tehnologic si reluarea exportului de bovine pentru reproductie si carne de porc catre China, dar si mai multe documente de colaborare in energie, inclusiv in domeniul nuclear si termoelectric.

Sursa: Mediafax

One thought on “Suma contractelor semnate cu chinezii va fi “uriasa”, peste asteptarile initiale, promite premierul Li Keqiang”

  1. Balici Mihai spune:

    F.F. Bine
    Romania trebuie sa iasa din structurile mafiote UE,NATO care au adus-o in faliment , i-au exportat coruptia generalizata ,avem o datorie istorica de peste 100 de miliarde de euro , ne-au impus conditii inrobitoare de a ne distruge intreaga economie , deci avem o viziune ce inseamna integrare europeana sub conducerea d-lui Barosso
    RomanIa trebuie sa se alieze cu Rusia d-lui Putin si cu China , singura posibilitate de a iesi din faliment si din mrejele structurilor mafiote UE,NATO , FMI
    Asa sa ne ajute D-zeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.